Wypadek przy opiece dziecka

• Autor wątku Autor wątku iwa791
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iwa791

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.Proszę o pomoc.Moja mama opiekowała się półtora roczną dziewczynką.Nie długo to trwało ponieważ mała poparzyła się gorącą herbatą z mamy winy bo postawiła na stole, chwila nieuwagi i wypadek.Wylała na siebie i poparzyła rączki.Leżała parę dni w szpitalu,trzeci stopień poparzenia.Matka dziewczynki od tego wypadku zaczęła wypisywać różne smsy,że tego nie podaruje, że to mamy wina ,potem pisała coś o pieniądzach,że maści są drogie.Mama nic nie pisała do niej.Nie miała żadnej umowy że się małą opiekuje.Trochę był spokój i znowu się zaczęło.Pisze żeby mama poszła na ugodę i pokryła koszty leczenia.Mama nie wie co robić.Mocno to przeżywa.Proszę o pomoc.

Na pewno nie zrobiła tego specjalnie ale podjęła się opieki nad dzieckiem. Poparzenie leczy się latami! Matka dziecka przeżywa teraz ciężkie chwile proszę się jej nie dziwić, myślę, że wiele rodziców tak by zareagowało. Pańska mama powinna się zainteresować sprawą. Dowiedzieć się co jest z dzieckiem i starać się jakoś pomóc.

Wiesz.. prawnie nie wiem jak to jest, ale jak ja byłam mała to ponoc wsadzałam palce do wrzatku i nie raz cos na siebie wylałam [blizn na szczescie nie ma..] równie dobrze to mogła byc jej matka .. :/

Dziękuję że ktoś napisał.Mama była u matki dziewczyny spytać o małą.Ona rozmawiała spokojnie i bez wyrzutów mówiła że każdemu może się to zdarzyć nawet matce.Chciała nawet jechać do szpitala ją zmienić żeby odpoczęła ale jak ona pisała te smsy to się bała, nie wiedziała jak zareaguje.Ja jej radzę żeby porozmawiała z nimi na spokojnie bo jak przegra sprawę w sądzie to poniesie jeszcze większe koszty.A oni chcą pieniędzy tak wynika z ich smsów.

Wiesz, ona ma obowiązek ponieść koszty leczenia i taka jest prawda.

[cytat="iwa791"]Ona rozmawiała spokojnie i bez wyrzutów [/cytat]

Na pewno sprawa dotyczy finansów. Czy rozmowy niczego nie dały? Obie strony muszą jasno określić swoje oczekiwania. Sprawa w sądzie tak jak Pani napisała może spowodować większe koszta. Nie można też zapomnieć, że był to nieszczęsliwy wypadek.

Powrót