Wypadek przy pracy HOLANDIA

• Autor wątku Autor wątku aagaa1993
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aagaa1993

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam, poszukuję osoby, która zna się na prawie pracy w Holandii. Potrzebuję wskazówki, jak działać.
Sprawa ma się następująco: mój narzeczony pracuje w Holandii zatrudniony jest poprzez agencję pracy. 14 czerwca będąc w delegacji w Niemczech,miał wypadek przy pracy, gwóźdź uderzył w oko(nie miał ubranych okularów ochronnych), na drugi dzien tragil do lekarza w Holandii, gdzie skierowano go do okulisty, z kolei okulista do szpitala. 16 czerwca miał operacje. Oko ucierpiało na tyle, ze póki co nie widzi, przebywa na zwolnieniu, co 3-4dni ma kontrole u okulisty, niewiadomo ile czasu nie bedzie mial wzroku w tym oku, a jezeli wzrok wróci, to czy będzie w 100%wudzial, niewiadomo. Chciałam zapytać czy jest sens walczyć o jakiejkolwiek odszkodowanie? Czy narzeczony ma w ogole szanse dostac jakiejkolwiek pieniądze? Czy jest sens szukać prawnika?
Druga sprawa: jak się ma co do siebie przebywanie na zwolnieniu lekarskim w Holandii, a przyjazd chociażby ba pare dni do Polski? Czy można opuszczać Holandię będąc na zwolnieniu? Słyszałam różne opinie na ten temat, wiec sie gubię w tym

Ostatnia edycja:
Powrót