wypadek samochodowy

• Autor wątku Autor wątku judgedredd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

judgedredd

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
witam,
ostatnio zdarzył mi sie wypadek samochodowy, jechałem drogą i na zakręcie wyskoczył mi pies, moja reakcja byłą natychmiastowa , zacząłem hamować, ale zniosło mnie do rowu. Jechał ze mną kuzyn i rozwalił sobie głowe o przednia szybe i złamał reke, mi nie stało sie nic.
Co mi za to grozi? Na ile mogą mi odbrać prawko i jaka grzywna?
Nie wiem jak sąd na to patrzy, ale nigdy nie byłem karany, prawko mam kilka lat i zero kolizji itp. To była po prostu pechowa sytuacja.

dzięki.
pozdrawiam.

Przede wszystkim proszę na początek poczytać inne tematy na forum karnym, karnym wykonawczym oraz na wykroczeniowym, a traktujące o wypadkach i ich konsekwencjach.
Tych tematów jest bardzo dużo, i spokojnie znajdzie Pan tam odpowiedź na większość nurtujących pytań.
Proszę pamiętać, iż każda sprawa jest indywidualna i każdą inaczej się rozpatruje.
Jeżeli szwagier nie ma do Pana pretensji, to sprawa powinna się dla Pana w miarę dobrze zakończyć.

przy wypadku jeżeli pokrzywdzonym jest osoba najliższa (nie wiem kto to kuzyn) to ściganie jest na wniosek, brak wniosku równa się umorzenie

jeśli nie jest to osoba najblizsza a obrażenia powyzej 7 dni to można starać sie o warunkowe umorzenie w sądzie

Powrót