wypadek w pracy niemcy a co sie nalerzy dziecia

• Autor wątku Autor wątku szyna12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szyna12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam prosze o pomoc .....moj byly maz mnial smiertelny wypadek w pracy w niemczech przejechala go koparka jeszcze nie wiem co pokarze slectwo .Mam pare pytan mamy dwoje synow starchy ma 11 a mlodysz 7 lat ja jestem w nowym zwiazku malenskim .Ojciec dzieci ok 15 lat pracowal w polsce a ostatnie ok 6 lat w niemczech mnial tam dzialalnosc gospodarcza .Alimety placil dobrowolnie mnial 37 lat .Jego rodzinna chce sie starac o odszkodowanie i rete dla dzieci ale mnial dlugi za nie orprowadzane podatki za jakies 2 lata i zostalam poinformowana ze jak sie nie zrzekne spadku to dzieci przejmna jego dlugi a jak sie zrzekne to nic nie dostana .Musze podpisac pelnomocnictwa za dzieci i nie wiem co mam robic .Jego rodzina mowi ze te dlugi nie sa takie dluze zeby odszkodowanie nie pokrylo tego i nie zostalo dla dzieci troche .ja sie boje nie wiem o jakiej kwocie moglo by byc to odszkodowanie i wysokosc rety i czy wogule dostana cos .moze ktos mnial podobny problem to prosze o pomoc i porade z gury dziekuje .

Proszę powiedzieć czy otrzymała Pani jakieś dokumenty odnośnie przebiegu wypadku i kto udzielił Pani informacji o zadłużeniu męża . Proszę o kontakt pod numerem tel. 501 344 692

Powrót