O
Outsider30
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 42
W kwietniu pojechalem do Niemiec na zbior szparagow. Praca w pełni legalna z pozwoleniem na prace i ubezpieczeniem. Po kilku dniach pracy nadwyrężyłem prawa reke. Bylem u pielegniarki która dala jakies maści i pracowalem dalej ale juz tylko lewa reka. Po kilku dniach jako ze masci nie pomagaly zostalem wyslany do lekarza który stwierdzil ze leczenie moze potrwac 2 tygodnie i na próbe założyl mi opaske uciskowa. Po 4 dniach mialem sie zgłośić do kontroli. Na kontroli okazało się, że leczenie może potrwac nawet kilka tygodni i zostałem wysłany do domu (do Polski) na kontynuacje leczenie. W Polsce lekarz neurolog stwierdził naciągnięcie mięśni i uszkodzenie nerwów w prawej dłoni (niedowład palców i brak ścisku w palcach). Aktualnie kończe 2 serie kosztownych zastrzyków, następnie mam sie zgłosić na odpłatne badania i operacje która może poprawić troche prawa dłoń ale nie będzie ona już taka sprawna jak na przed wypadkiem.
i tutaj moje pytanie czy moge ze strony Niemieckiej dochodzic jakiegoś odszkodowania ze ten wypadek? Jak to załatwić
i tutaj moje pytanie czy moge ze strony Niemieckiej dochodzic jakiegoś odszkodowania ze ten wypadek? Jak to załatwić