Wypadek

• Autor wątku Autor wątku nikodelon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nikodelon

Witam w marcu 2011 miałam wypadek samochodowy,doznałam dosyć poważnego uszczerbku na zdrowiu gdyż w kilku miejscach miałam złamany kręgosłup,mostek,zebro,łopatkę,obojczyk,doznałam również podwichnięć i stłuczeń całego ciała,miałam rownież odmę na lewym i prawym płucu.Prawie 2 miesiące leżalam w szpitalu i otrzymałam za to 12 tys zł + 2700 zł za faktury.Do teraz lecze sie w poradni rehabilitacyjnej,neurologicznej oraz w poradni leczenia bólu.Ponad trzy miesiące temu bylam na komisji lekarskiej w związku z pogorszeniem stanu zdrowia,otrzymałam 35%stałego uszczerbku na zdrowiu ponieważ doznałam niedowladu prawej strony ciala w związku z wypadkiem oczywiscie.Mam 22 lata przez zdarzenie nie mogę znaleść pracy gdyz nie jestem w pełni sprawna naciągam sie z ubezpieczycielem długi czas ostatnio podpisałam z pewną firmą umowe ale to nadal strasznie sie przeciąga.Czy ktoś orientuje się ile trwa rozpatrzenie sprawy o dopłatę uwzględniając to iz sprawą zajmują sie profesjonaliści.

uważam, że nie ma reguły, zależy czy "profesjonaliści" szybko podpiszą ugodę czy będą walczyli o jak największe świadczenia dla Ciebie nawet przed sądem.

Witam,

Na początku szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

Rozumiem, że szkoda jest likwidowana z OC pojazdu mechanicznego sprawcy?

Jeżeli tak, to terminu jednoznacznie nie da się określić - najszybcjej odpowie Ci firma, z którą podpisałaś umowę. Wypłacone odszkodowanie jest kwotą bezposrną (TU musiało coś wypłacić).

Kolejna sprawa, podejżewam, że jest prowadzona sprawa karna przeciwko sprawcy wypadku (o też się przedłuża) oraz TU niechętnie wypłacają odszkodowania przed zakończniem leczenia.

Wypadek miał miejsce poza granicami kraju sprawa jest prowadzona tam.Z kraju w którym był wypadek sad zasądził mi prawie 5 tysiecy euro.Bylam zaskoczona.Jednak te pieniądze mam odzyskac sama.W polsce sprawa rozpoczęła się w maju jednak od tego czasu nic nie posunęło sie do przodu.Jesli chodzi o pieniadze od ubezpieczyciela to kwota 15 tysięcy na poczatku maja.ponad 3 miesiace temu sprawa zajela sie firma mieli zrobic mi odwolanie od tej kwoty w miedzyczasie nastapilo pogorszenie stanu zdrowia i tak jak wspomnialam wczesniej 35 % stalego uszczerbku od tej pory czekam.kiedys rozmawialam z konsultantem ktory powiedzial ze wtakich przypadkach towarzystwo ma 2 tygodnie na jakiekolwiek doplaty.Pani likwidator rowniez obiecala ze tydzien po komisji sprawa bedzie zalatwiona..Czekam 3 miesiace.

Powrót