Wypłacenie odszkodowania

• Autor wątku Autor wątku GrzegorzKutno
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

GrzegorzKutno

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Przepraszam mam takie pytanie jeżeli wyrok sie uprawomocni to ile czasu będę czekał za wypłaceniem mi odszkodowania czy jest jakiś prawny okres czasu czy sad ustala w jakim czasie pieniądze powinny wpłynąć na moje konto i czy kwota 97 tyś pln + odsedki jest wypłaca odrazu cała kwota czy podzielona na raty chodzi ty u sprawe odszkodowania zados uczynienia wypadku zamochodowym z gory dziekuje

Wszystko zalezy od brzmienia wyroku. Moze zdarzyc sie tak, ze sa w nim ustalone raty. Jesli jest jedynie kwota należna do zapłaty i zaden termin nie jest wskazany, wtedy zapłata powinna wlaściwie nastąpić od razu po uprawomocnieniu sie wyroku.
Jesli zaplata nie nastapi pozostaje porozumienie sie z dluznikiem co do zasad i terminów, a jesli to nie odniesie skutku - droga egzekucji komorniczej.

Dzęki Cleris

Jak mozesz to powiedz mi jeszcze nie ma nic na raty jest tylko kwota do zaplaty ale jak wplyna te pieniodze bede musial podac konto chyba nikt mi nie przyniesie do domu 100 tys Pln jeszcze raz dziekuje

wezwanie do zaplaty naleznosci wynikajacej z wyroku z podaniem konta, na ktore należnośc ma wplynąć wraz z informacja ze brak zaplaty w takim i takim terminie spowoduje wszczecie postepowania egzekucyjnego - to powszechnie stosowana praktyka

Powrót