L
Lehu
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Wygrałem spore pieniądze w zakładach bukmacherskich, jednak słyszałem, że US może się doczepić. Planuje przelewać w kilku ratach po 10 000. Podobno bank może udostępniać informacje o większych przelewach, które przychodzą na konto. Jak to jest w praktyce? Słyszałem, że niby są jakieś sankcje, jednak w praktyce się tego nie stosuje, ponieważ bukmacherzy internetowi płacą podatki w krajach, w których są zameldowani, a w UE istnieje przepis o braku podwójnego opodatkowania, a w razie jego łamania można zgłosić się do organów UE, co skutecznie odstrasza US przed podjęciem jakichkolwiek działań. Nasz kraj ma też stosowną umowę z Maltą dotyczącą właśnie podwójnego opodatkowania, a to właśnie z niej mają przychodzić przelewy.
Mam rację, wszystko powinno być OK? Najlepiej by było, gdyby odpowiedział ktoś, kto miał takie sytuacje, ale byłbym wdzięczny także za pomoc prawnika...
Mam rację, wszystko powinno być OK? Najlepiej by było, gdyby odpowiedział ktoś, kto miał takie sytuacje, ale byłbym wdzięczny także za pomoc prawnika...