Wypłata za nic

• Autor wątku Autor wątku Narsil_90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Narsil_90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam serdecznie moje ulubione forum :)

Dzisiaj mam zagadkę bardzo indywidualną. Mianowicie pracowałem do końca grudnia dla pewnej dużej (ponad 1000 pracowników w centrali, oddziały w wielu krajach) firmy Niemieckiej (wiele działów + zmiana właściciela w ostatnim czasie) oczywiście legalnie z wszelkimi składkami na niemieckie instytucje. Dzisiaj się zorientowałem, że otrzymałem wypłatę za miesiąc Styczeń tak jak gdybym nadal tam pracował.

Co powinienem teraz zrobić?

ok, ok, wiem... zwrócić :) ale to nie byłoby takie proste i zajęłoby mi mnóstwo czasu. Wole zostawić sobie to na koncie i czekać na rozwój sytuacji. Czy za czekanie coś mi grozi?

Rzeczywiście wykonanie zwrotnego przelewu zajmie ci bardzo dużo czasu. Tak pozatym zadawanie takich pytań jest conajmniej nie na miejscu. Oczekujesz porady jak wyd....firmę ? :x

Nie mogę tak po prostu wysłać, bo to już w ogóle się wszyscy pogubią. Wiem, bo każda odpowiedź na mojego maila trwała dwa tygodnie. Jest tam bardzo formalnie i biurokratycznie, więc wszystko trwa w nieskończoność. Dla przykładu mogę powiedzieć, że przyjmowałem się tam 2 lata...

Liczę, że przyślą odpowiednie rozwiązanie. Ewentualnie rozważam czy mogą mnie ukarać za zwlekaniem z przesłaniem.

Nintendo nie udawaj świętego, bo to nie kraj gdzie wszyscy są uczciwie, bo im na wszystko starcza. Poza tym jak masz pisać uwagi o o tym co jest na miejscu, a co nie to lepiej nie pisz.

Nic tobie za czekanie nie grozi. Po prost gdy juz sie obudza bedziesz musial zwrocic.

dziękuje za odpowiedź :)

Powrót