Wypowiedzenie chwilówki PandaMoney

• Autor wątku Autor wątku Don_rafael
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Don_rafael

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Postanowiłem zakończyć temat chwilówek i zrezygnować z ostatniej. Dalem im kilka razy zarobić więc postanowiłem wypowiedzieć umowę kredytową.
Chwilówka na 1800 PLN na 1 miesiąc jutro mija 13 dzień i chciałem wypowiedzieć umowę - ale w załączonym dokumencie nie jest dla mnie jasne gdzie się podpisac w których miejscach - jest trochę nieintuicyjny lekko ujmując.
Nie wiem czy podpisać 2 ostatnie linijki czy tylko przedostatnią
Też nieintuicyjny jest opis właściciel rachunku - nie wiem czy jestem właścicielem rachunku zakładam że tylko swojego bankowego
poniżej link do załaczonego do umowy PandaMoney wypowiedzenia

https://s28.postimg.org/8ikdx8ewt/wyp_Panda.png

Prośba o pomoc

Jak spłacam to spłacam 2400 jak wypowiadam to 1800 plus ewentualne odsetki. Ot różnica i wydrukowałem wzór wypowiedzenia umowy który wogóle nie jest intuicyjny a w Panda Money nie są mi wstanie wytłumaczyć tego :-(

A co mówi na temat odstąpienia , umowa ramowa pożyczki ?

Odstąpienie od umowy oraz prawo do rozwiązania umowy
7.1. Pożyczkobiorca ma prawo, bez podania przyczyny, do odstąpienia od pierwszej i każdej kolejnej umowy pożyczki w terminie 14 dni od dnia zawarcia umowy to jest od dnia przekazania pożyczki na rachunek Pożyczkobiorcy albo od dnia dostarczenia przez Pożyczkodawcę wszystkich elementów wymienionych w art. 30 ustawy o kredycie konsumenckim.
7.2. Termin do odstąpienia od umowy jest zachowany, jeżeli Pożyczkobiorca przed jego upływem złoży pod wskazany przez Pożyczkodawcę adres oświadczenie o odstąpieniu od umowy. Dla zachowania tego terminu jest wystarczające wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
7.3. Pożyczkobiorca nie ponosi kosztów związanych z odstąpieniem od umowy pożyczki, z wyjątkiem odsetek maksymalnych, zgodnie z § 4.2 Umowy Ramowej Pożyczki, za okres od dnia odstąpienia od umowy pożyczki do dnia spłaty.
7.4. Pożyczkobiorca zwraca niezwłocznie Pożyczkodawcy kwotę udostępnionej pożyczki wraz z odsetkami, nie później niż w terminie 30 dni od dnia złożenia oświadczenia o odstąpieniu od umowy. Dniem spłaty pożyczki jest dzień przekazania środków pieniężnych Pożyczkodawcy przez Pożyczkobiorcę.
7.5. Wzór oświadczenia o odstąpieniu będzie przesłany do Pożyczkobiorcy przy zawarciu Umowy Pożyczki.
7.6. Pożyczkodawca może rozwiązać Umowę Ramową Pożyczki w dowolnym czasie z zachowaniem dwumiesięcznego okresu wypowiedzenia w formie pisemnej lub na innym trwałym nośniku.

Masz z pewnością kontakt do przedstawiciela , lub na infolinię firmy pożyczkowej , więc nie ma chyba problemu z zadzwonieniem i dopytaniem co i jak , prawda ?

Don_rafael napisał:
Chwilówka na 1800 PLN na 1 miesiąc jutro mija 13 dzień i chciałem wypowiedzieć umowę
Nie wypowiedzieć, a odstąpić od umowy. Spłacasz kapitał plus odsetki za czas korzystania z kapitału

POdpisałem się we wszystkich miejscach dzieki za pomoc słusznie odstąpić od umowy . Pozdrawiam temat zamknięty

Powrót