Wypowiedzenie stażu

• Autor wątku Autor wątku patryk91g
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

patryk91g

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.
1. Po 4 miesiącach stażu miałem dość i rozwiązałem umowe z urzędem dokładnie wczoraj wpisując w piśmie że ostatnim dniem odbywania stażu był 31 lipiec. Chociaż poszedłem w trakcie pracy i jeżeli zostanie wykreślona obecność w co wątpie i wpisana nieobecność to czy dostane pieniądze za cały miesiąc stażu?
2. Zostały mi 2 dni wolne co z nimi teraz się stanie? Przepadną czy będzie za nie zapłacone. Z góry dziękuje za odpowiedzi

1. Urząd pracy powinien zapłacić za dni zrealizowanego stażu.
2. "Przepadną", na stażu ekwiwalent nie przysługuje.

Czyli rozumiem powinienem dostać całą kwote za pełny miesiąc? Bo nawet w przypadku kiedy miałbym jedną N w ostatnim dniu miesiąca to byłem cały

patryk91g napisał:
ostatnim dniem odbywania stażu był 31 lipiec. Chociaż poszedłem w trakcie pracy i jeżeli zostanie wykreślona obecność w co wątpie i wpisana nieobecność to czy dostane pieniądze za cały miesiąc stażu?
patryk91g napisał:
Bo nawet w przypadku kiedy miałbym jedną N w ostatnim dniu miesiąca to byłem cały
Chodzi o ewentualną N-kę 31 lipca (wcześniejsze wyjście) czy też o jeszcze inny dzień? Tego 31 lipca podpisał się Pan na liście obecności? Ile dokładnie godzin odbywał Pan staż?

Ostatnia edycja:
Tylko 31 lipca wczesniej bylem wzorem pracownika. Nawet minuty spoznienia. No ale niestety wykorzyatywac sie nie dam. Bylem tylko z jakies 2 godz a liste podpisalem rano. No wiec jak to jest

Na Pana szczęście jeśli to tylko chodzi o dzień 31 lipca, to niezależnie jak on zostanie potraktowany, to i tak otrzyma Pan pełną kwotę stypendium. A wszystko dlatego, że lipiec ma 31 dni, a w takich miesiącach i tak stypendium jest wypłacane za 30 dni. A tyle Pan przepracował.

Kosssz napisał:
Na Pana szczęście jeśli to tylko chodzi o dzień 31 lipca, to niezależnie jak on zostanie potraktowany, to i tak otrzyma Pan pełną kwotę stypendium. A wszystko dlatego, że lipiec ma 31 dni, a w takich miesiącach i tak stypendium jest wypłacane za 30 dni. A tyle Pan przepracował.
Dobrze o to mi wlasnie chodzilo. Żaluje teraz że nie wpisalem urlopu na 1 i 2 sierpnia zawsze by bylo pare zl a tak przepadlo. No trudno. Mam nadzie, ze nie myli sie Pan

Powrót