A
Aliszja1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, chcę pomóc osobie, która jest w ciężkiej sytuacji.. wpadla w spirale zadluzeniai teraz próbuje z wyjść na prostą. Przypadek dotyczy mojej znajomej, która miala troche problemow osobistych i bedac w cezkiej sytuacji finansowej skorzystala z ofert kilku film oferujących chwilówki. Pomoglam znalexc dziewczynie prace, jednak kasy jak nie miala, tak nie ma, bo skupia sie na oplacaniu ' przedluzen '. Nie ma od kogo pozyczyc takiej kwoty zeby splalacic wszystkie zobowiazania i oddawac w ratach. Ja tez nie moge jej pomoc finansowo. Chciala umowic sie z firmami, w ktorych brala pozyczki na raty, ale zadna z nich nie wyrazila zgody, tak wiec, stwierdzila ze lepiej bedzie przestac placic, az skierują sprawe do firmy windykacyjnej- ktora polubownie zalatwia sprawy i z jedna pozyczka wlasnie tak sie udalo. Pozyczka z ekspreskasy trafila do Kruka, doliczone zostaly dodatkowe odsetki, ale Pani zajmująca sie sprawa przystala na splate zadluzenia w dogodnych dla znajomej ratach. Inaczej juz wyglada sprawa z SMS365 (firmą Regita) po 30dniach nie splacania kredytu, wielu upomnieniach mailowych i smsowych, przyszlo na maila pismo o wypowiedzeniu kredytu i wezwaniu do natychmiastowej splaty calosci zobowiazania (775zl) w wiadomosci napisane jest, ze brak calosci wplaty w przeciagu 3 dni skutkowal bedzie zamieszczeniem danych osoby w rejestrach dluznikow a takze skierowaniem sprawy do sądu. Mam pytanie odnosnie tego, czy faktycznie w ciagu 3 dni od wypowiedzenia umowy nalezy uregulowac dlug inaczej od razu trafi sprawa do sądu, czy okres na splate calosci powinien wyniesc troche wiecej- 30 dni? Napisalysmy pismo o polubowne rozwiazanie sprawy i rozlozenie dlugu na raty badz opoxnienie windykacji, ale jak znam zycie, nie dostaniemy odpowiedzi. Prosze o porade i pomoc. Pozdrawiam