wypowiedzenie umowy kredytu bank

• Autor wątku Autor wątku damian199292
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damian199292

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
witam bank wypowiedzial mi umowe kredytu za dlugi czas oczekiwania na splate raty poniewaz stracilem prace .Dzwonie do windykacjii banku a tam dostalem informacje ze musze splacic kredyt natychmiast w 2-3 ratach kredyt cały wynosi 21 000 tys zł niestety nie mam mozliwosci takiej splaty co robic moge to jakos obojeść zeby splacic to tak jak mialem umowe kredytu na 4 lata ? jakie windykacja moze wyciagnąć konsekwencje co mi grozi ? nie posiadam nic na siebie

dodam ze pani z banku telefonicznie prowadzila mnie w błąd mowiac mi ze kredyt moge chwilowo zawiesic w banku udzielajacym mi kredytu a wtedy nie mialem mozliwosci dojazdu i tak zaczely sie moje problemy, chodz to zadne usprawiedliwienie

prosze o porade jestem w tej chwili zalamany nie wiem co robic pracujac pomagalem rodzicom jak moglem i bratu chcialem wykanczyc im mieszkaniem a teraz jak narazie ja to robie moja sytuacja nie pozwala mi na wielkie splaty kredytu miesiecznie nie mam też od kogo pozyczyc na splate prosze powiedziec jakie maksymalne konsekwencje moge poniesc za niespalcenie wyndykacji banku

damian199292 napisał:
jakie maksymalne konsekwencje moge poniesc za niespalcenie wyndykacji banku
Maksymalne - spłata kwoty z odsetkami i kosztami. Minimalne - 0zł do zapłaty jeśli wygrasz sprawę z funduszem, który kupi twój dług. Wachlarz jest jak widzisz dosyć szeroki.

damian199292 napisał:
dodam ze pani z banku telefonicznie prowadzila mnie w błąd mowiac mi ze kredyt moge chwilowo zawiesic w banku udzielajacym mi kredytu a wtedy nie mialem mozliwosci dojazdu i tak zaczely sie moje problemy, chodz to zadne usprawiedliwienie
Pani w banku nie wprowadziła Ciebie w bląd tylko ty źle zrozumiałeś. Zawiesza się spłacanie rat ZA NIM powstanie zadłużenie w spłacie rat, a nie w sytuacji jak bank grozi Tobie wypowiedzeniem umowy z powodu 3-miesięcznej zwłoki.
Jeżeli nie posiadasz majątku to komornik zajmie pensję lub ruchomości w mieszkaniu ale za nim do tego dojdzie pewnie minie pół roku. Może do tego czasu znajdziesz jakieś wyjście.

wprowadzila mnie w blad poniewaz mozna uregulowac zalegla rate i zawiesic chwilowo kredyt w kazdym banku w polsce pko
komornik nie moze zająć mi pensji calej
ruchomosci w mieszkaniu tez mi nie zajmie bo nic tam nie ma mojego
dziękuje za porade

damian199292 napisał:
wprowadzila mnie w blad poniewaz mozna uregulowac zalegla rate i zawiesic chwilowo kredyt w kazdym banku w polsce pko
Tak samowolnie?
damian199292 napisał:
ruchomosci w mieszkaniu tez mi nie zajmie bo nic tam nie ma mojego
Ale jest np. laptop brata i tv LED ojca - i co wówczas? Raczej trudno będzie ci się po akcji w domu pokazać :)

nie mam brata
telewizor jest stary wart mniej niz 100
mój tata jest chory dostaje renty jakies 1000 zl więc nikt nie ma prawa mu pobierac kasy nawet za moje dlugi
takie rzeczy są nielegalne moze odrazu zabiorą mu dom w ktorym tylko jestem zameldowany ? i zrobi się podobna sprawa jak panu z mławy lub legionowa ? bez komentarza ..
napisalem pismo do windykacji z prosba o rozlozenie w ratach dlugu w minimalnej kwocie moze rozpatrza pozytywnie pismo

jezeli nawet komornik tknie wlasnosci moich rodzicow to odrazy sprawa jest kierowana da drogee sądowa i roznych instytucji sprawa wygrana z góry

damian199292 napisał:
więc nikt nie ma prawa mu pobierac kasy nawet za moje dlugi
Zgadza się. Ale mówimy o ruchomościach będących we władaniu dłużnika.
damian199292 napisał:
moze odrazu zabiorą mu dom w ktorym tylko jestem zameldowany ? i zrobi się podobna sprawa jak panu z mławy lub legionowa ? bez komentarza ..
Nieruchomości nikt nie zajmie, nadto nie mieszaj kryminału z normalną egzekucją

Powrót