Wypowiedzenie umowy na telewizje i internet.

• Autor wątku Autor wątku swistak65
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

swistak65

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam, aktualnie posiadam internet i telewizje od jednego z lokalnych dostawcow. Umowe jest jeszcze wazna 1.5 roku w maju przeprowadzam sie do miejscowosci obok gdzie ten dostawca internetu nie maja zasiegu. W zwiazku z tym chcialem zakonczyc z nimi umowe ale zostalem poinformowany, ze w takim przypadku za wczesniejsze rozwiazanie umowy zostanie naliczona kara. Da sie to jakos obejsc zeby nie placic kary??

Przeczytaj dokładnie regulamin co on mówi na ten temat. Zakładam że nie uwzględnia twojej sytuacji to niestety zostaje tylko zaplata za wcześniejsze rozwiązanie umowy

swistak65 napisał:
zostalem poinformowany, ze w takim przypadku za wczesniejsze rozwiazanie umowy zostanie naliczona kara
Musiałby Pan dokładniej tu przytoczyć rozwiązania umowne lub wynikające z regulaminu a dotyczące rozwiązania umowy przed czasem. A dokładnie ile ta kara miałaby wynieść w porównaniu do miesięcznej opłaty. Zapisy o karach są czasami niezgodne z przepisami (tzw. klauzule niedozwolone). Przykładowo jeżeli w Pana przypadku kara równałaby się opłacie za cały pozostały czas usługi to byłby jakiś argument w sporze z dostawcą usługi.

Jutro dokladnie przeczytam regulamin ale na wstepie juz mi powiedzieli ze kara bedzie wynosic oplate miesieczna razy 18 miesiecy bo tyle zostalo do konca umowy. A tak w ogole to nie moge z marszu z nimi rozwiazac umowy? skoro ja dalej chce korzystac z ich uslug ale oni w tej czesci miasta akurat nie maja zasiegu to przeciez nie jest moja wina.

Oplata miesięczna czy wartość comiesięcznej ulgi jaką dostałeś na starcie?

Oplata miesieczna za rachunek czyli 118,90zl x 18 miesiecy.

Piszesz to co ci powiedziała kobieta podczas rozmowy czy tak jest napisane w umowie?

Powrót