Wypowiedzenie umowy najmu lokalu uzytkowego

• Autor wątku Autor wątku witosik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

witosik

Użytkownik
Odpowiedzi
52
Proszę o pomoc .
Wynajmuje lokal uzytkowy .W umowie mam.3 miesięczny okres wypowiedzenia.3 tygodnie temu otrzymałam informację że lokal zostaję sprzedany na początku kwietnia .Po rozmowach z obecną właścicielka uzgodniłam telefonicznie iż opuszczę lokal na początku kwietnia gdyż ZE WZGLEDU NA SPRZEDAZ znalazłam inny LOKAL który wynajęłam.
DOGADALAM SIE Z KUPUJACYM ZE NIE BEDE OD NIEGO DALEJ WYNAJMOWAC I MAM DO 3 KWIETNIA ZABRAC SWOJE RZECZY.wyslalam w połowie miesiąca na maila do obecnego właściciela wypowiedzenie z 2 tygodniowym okresem opuszczenia lokal zgodnie z ustaleniami telefonicznymi.Na dzień dzisiejszy zadzwonił do mnie wlasciciel i oznajmił ze znalazł innego kupca i mam.3 miesiące wypowiedzenia nie uznaje tego które wysłałam mailem .Nowy kupujący musi załatwić kredyt a to potrwa około 1,5 miesiąca i mam płacić za lokal do momentu podpisania przez nich aktu notarialnego.Co mogę na obecną chwilę zrobić?
PODKRESLE ŻE SPRZEDAZ KOMU INNEMU TO JEST TYLKO WIDZIMISIE WLASCICIELI .Człowiek który miał kupić w pierwszej kolejności już załatwił kredyt i wszystkie formalności do aktu .Również został wyrolowany przez właścicieli.

Cóż, wypowiedzenie 2-tygodniowe było niezgodne z umową, więc dopóki nie podpisaliście porozumienia o rozwiązaniu umowy, dopóty umowa trwała i obowiązywał Cię 3-miesięczny okres wypowiedzenia.

Powrót