O
oliwier1208
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Moje pytanie dotyczy zerwania umowy najmu przed jej zakonczeniem W NAGŁYM WYPADKU. Zaznaczam, ze przebywam w Wielkiej Brytanii. Pierwsza umowe podpisałem 10.05.2014, była to umowa na okres 6 miesiecy wiec koniec mial byc 09.11.2014. Jakies dwa tygodnie przed koncem tej umowy podpisalem kolejna na 12 miesięcy. 10.11.2014 otrzymałem informację, ze musze sie wstawic do wiezienia w Polsce, w zwiazku z tym poinfrmowałem moja landlady, że bede mieszkal do 9.12.2014 (myslalem, ze obowiazuje mnie tylko miesieczne wypowiedzenie) Okazalo się, że już obowiazuje mnie ta roczna umowa i muszę placic czynsz do momentu znalezienia nowych najemcow.
I tu moje pytanie: czy jest jakaś mozliwosc zerwania umowy przed jej koncem bez obowiazku dalszego placenia np. z powodu zdarzenia losowego, z powodu wezwania do odbycia kary?? Albo można ją podważyć na podstawie tego, ze 9.11 (ostatni dzien pierwszej umowy) to niedziela, a wypowiedzenie na pismie zlozylam w agencji 10.11 w poniedzialek czyli pierwszego dnia nowej, rocznej umowy??
Z gory dziękuje za odpowiedz!
I tu moje pytanie: czy jest jakaś mozliwosc zerwania umowy przed jej koncem bez obowiazku dalszego placenia np. z powodu zdarzenia losowego, z powodu wezwania do odbycia kary?? Albo można ją podważyć na podstawie tego, ze 9.11 (ostatni dzien pierwszej umowy) to niedziela, a wypowiedzenie na pismie zlozylam w agencji 10.11 w poniedzialek czyli pierwszego dnia nowej, rocznej umowy??
Z gory dziękuje za odpowiedz!