Wypowiedzenie umowy Netia

• Autor wątku Autor wątku Chelsey
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Chelsey

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale, jeśli nie to bardzo prosiłbym o przeniesienie. Ale do rzeczy, otóż potrzebuję wypowiedzieć umowę na internet z Netią i mam problem, gdyż nie wiem za bardzo jak sformułować owe pismo. Na internecie jest masa wzorów natomiast wszystkie tyczą się umów na czas określony, natomiast u mnie wygląda to tak, że 2-letnia umowa się skończyła i obecnie przeszła na umowę na czas nieokreślony. Według informacji na str Netii ,,Zgodnie z par. 7. ust. 2. Regulaminu Świadczenia Usług każda ze stron może rozwiązać Umowę lub*zmienić taką Umowę w sposób powodujący ograniczenie zakresu świadczonych Usług w drodze wypowiedzenia ze skutkiem na koniec Okresu Rozliczeniowego następującego po Okresie Rozliczeniowym,
w którym zostało dokonane wypowiedzenie. "
Więc wzór typu: ,,oświadczam, iż ze skutkiem na koniec ostatniego okresu rozliczeniowego określonego w Umowie....." nie pasuje.
Dodam jeszcze tylko, że nowy okres rozliczeniowy zaczyna się u mnie 17 każdego miesiąca, więc jeśli dobrze rozumiem to najbliższy możliwy termin zaprzestania świadczenia przez nich usług to 17 sierpnia.
Byłbym bardzo wdzięczny za sugestię jak to prawidłowo ująć.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Ostatnia edycja:
Po co pismo
dzwonisz i mówisz ze chcesz rozwiązać umowę
jesli każa pisać pismo piszesz pismo
pismo powinno zawierać
,Imie ,nazwisko ,adres ,mail , numer telefonu umowy
pesel
Prośbę o rozwiązanie umowy
powód na przykład że skończyła ci się umowa
to trzeba wydrukować podpisać napisać datę nadania
i wysłać pocztą normalną na adres korespondecyjny