Wypowiedzenie umowy o korzystanie na internet

• Autor wątku Autor wątku Martty
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Martty

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Szanowni Państwo!
Na początek wszystkich serdecznie pozdrawiam! Próbowałem szukać odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, jednakże nie znalazłem żadnego postu, który by odpowiadał mojemu problemowi. Mianowicie podpisałem umowę o korzystanie z internetu (umowa czasowa) bez zgody mojej małżonki. Jesteśmy obydwoje właścicielami mieszkania co jest zawarte w akcie notarialnym. Czy w takiej sutuacji umowa jest wiążąca. Moja żona nie wyraża zgody na korzystanie z internetu w mieszkaniu !! Czy operator powinien otrzymać dwa podpisy na umowie i oświadczenie na wspolną zgodę? Żona chcę wypowiedzieć umowę. Czy ma prawo?? Dziękuję za szybką odpowiedz.

Pozdr.
Marcin

Witaj, zapewne moja odp nie jest satysfakcjonująca ale chciałabym poradzić wizyte u Rzecznika Praw Konsumenta z tego co wiem w każdym mieście powinien się taki znajdować lub zadzwoń pod 0800800008 pozdrawiam

Dzięki za wsparcie! Jednak dowiedziałem sie od prawnika, że mogę podpisać taką umowę i żona nie musi być tego świadkiem, nie musi być również jej podpisu, a odpowiada podobnie za konsekwencje zerwania umowy jka ja. Umowa jest wiążąca dla obydwu małzonków - mimo, że podpisał ją tylko jeden ! hmmm...

Powrót