wypowiedzenie umowy PLAY i FV

• Autor wątku Autor wątku pawel_mir
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel_mir

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Posiadałem umowę na abonament w PLAY do 20 kwietnia (Formuła S). Chcąc zrezygnować z umowy, dowiedziałem się , że muszę dać wypowiedzenie PLAY. W tym celu, udałem się do punktu PLAY 17 kwietnia, składając wypowiedzenie, otrzymałem informacje, iż umowa będzie rozwiązana z miesięcznym okresem wypowiedzenia, czyli będzie jeszcze trwać do 20 maja. OK tak jest w umowie, nie wiedziałem, nie płacze. 20 maja dostałem SMS, informujący mnie o zmianie taryfy. Z abonamentu przenieśli mnie na kartę, OK tak chciałem, jestem zadowolony. Dziś otrzymałem, od PLAY, FV na nie zadowalającą kwotę. Nie uwzględniono na tej FV darmowych połączeń do PLAY, jak to było wcześniej, policzyli je jak normalne połączenia według cennika, a było tego sporo. W okresie wypowiedzenia, logując się do serwisu, nie widziałem żeby ta usługa była wyłączona, a pokazywana kwota w serwisie, była dla mnie popravna i wynosiła około 35 zl, natomiast na FV przyszło 81 zl. Dodam iż, po złożeniu wypowiedzenia nie dostałem informacji ze moja taryfa ulegnie jakiejś zmianie w okresie wypowiedzenia. Po wyjściu z salonu otrzymałem jedynie smsa o ocenie obsługi. W regulaminie jakoś nie mogę znaleźć, informacji, czy usługi abonamentu w czasie wypowiedzenia, będą włączone czy wyłączone.

Czy mieliście już taki przypadek ? Czy PLAY ma prawo tak zrobić ?

Nie.
Tak, jeśli tak stanowiła umowa, nie jeśli tak nie stanowiła.

Złóż reklamację do operatora, to się dowiesz.

Proponuję iść do punktu Play z reklamacją, nie mają prawa naliczać większych opłat, wyłączać usług bez powiadomienia użytkownika, tym bardziej jeśli w umowie nie ma takiego punktu, jeśli nie chcesz iść do punktu play napisz reklamację pisemną i wyślij do głownego działu play(ja bym napisała pismo), skopiuj je i wyślij za potwierdzeniem nadania.

P4 Sp. z o.o.
Skrytka pocztowa 41,
02-671 Warszawa,
fax: +48 22 319 44 11

Reklamacja

Piszę do Państwa w związku z reklamacją faktury o nr............. , uważam, iż faktura została nieprawidłowo obliczona. Przez cały okres użytkowania abonamentu korzystałem z formuły S oraz wszystkich usług promocyjnych związanych z tą formułą, po złożonym wypowiedzeniu, nie poinformowali mnie Państwo w żaden sposób o zmianie usług świadczonych przez firmę Play, klauzula o zmianie nie została również zawarta w umowie podpisanej z Państwem, z tego powodu nie rozumiem dlaczego, w fakturze nie zostały uwzględnione promocje, które wliczały się w formułę S. Faktura jest zbyt wysoka. Bardzo proszę o obliczenie oraz wystawienie właściwej faktury VAT uwzględniającej pakiet na jaki zgodziłem się podpisując umowę z firmą Play.

Z poważaniem
Podpis

Mam nadzieję, że pomogłam, pozdrawiam :) aha i oczywiście Twoje dane wraz z numerem telefonu lub numerem użytkownika play

Ostatnia edycja:
Powrót