B
Beaathris
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam wszyskich serdecznie
Będąc w związku udzieliłam ówczesnemu partnerowi kilku pożyczek, oczywiście zawartych ustnie, ale mam potwierdzenia przelewów. Proszę o sprawdzenie, czy wypowiedzenie które napisałam jest poprawne? Czy coś pominęłam albo powinnam usunąć?
…..………………………
Data, miejscowość
Ja, ………….. (imię i nazwisko pożyczkodawcy), niniejszym wypowiadam umowy pożyczek zawartych w formie ustanej w następujących terminach:
• 20.02.2020-£1000
• 27.02.2020-£280
• 20.03.2020-£750
• 08.11.2020-£1900
• 18.11.2020-£2370
• 08.02.2021-£500
• 20.02.2021-£400
Zawartych pomiędzy………………. (imię i nazwisko pożyczkodawcy) legimitującą się dowodem osobistym numer:……… a …………………………. (imię i nazwisko pożyczkobiorcy) legitymującym się dowodem osobistym numer:………………………….
Wzywam do zapłaty pozostałej do spłaty pożyczki w wysokości £5000 (słownie: pięć tysięcy funtów) w ciągu 6 tygodni od dnia otrzymania niniejszego wypowiedzenia, zgodnie z art. 723 k.c. na rachunek bankowy numer...........
Jednocześnie informuję, iż brak zwrotu należnych środków pieniężnych we wskazanym terminie będzie skutkował skierowaniem sprawy z powództwa cywilnego do właściwego sądu rejonowego.
-były partner w wiadomościach Whatsapp\messanger zobowiązał się oddawać £1000 miesięcznie, od stycznia oddał tylko £2,5 tys, nie kwestionuje tego długu, tłumaczy się problemami finansowymi. Czy powinnam te wiadomości dołączyć do tego wypowiedzenia?
-czy powinnam dołączyć potwierdzenia przelewów?
-czy powinnam napisać konkretną datę do kiedy ma oddać pieniądze? Co jeśli dostanie list z opóźnieniem i wskazana przez mnie data bedzie mniejsza niż ustawowe 6 tygodni?
Pozdrawiam
Będąc w związku udzieliłam ówczesnemu partnerowi kilku pożyczek, oczywiście zawartych ustnie, ale mam potwierdzenia przelewów. Proszę o sprawdzenie, czy wypowiedzenie które napisałam jest poprawne? Czy coś pominęłam albo powinnam usunąć?
…..………………………
Data, miejscowość
Oświadczenie woliJa, ………….. (imię i nazwisko pożyczkodawcy), niniejszym wypowiadam umowy pożyczek zawartych w formie ustanej w następujących terminach:
• 20.02.2020-£1000
• 27.02.2020-£280
• 20.03.2020-£750
• 08.11.2020-£1900
• 18.11.2020-£2370
• 08.02.2021-£500
• 20.02.2021-£400
Zawartych pomiędzy………………. (imię i nazwisko pożyczkodawcy) legimitującą się dowodem osobistym numer:……… a …………………………. (imię i nazwisko pożyczkobiorcy) legitymującym się dowodem osobistym numer:………………………….
Wzywam do zapłaty pozostałej do spłaty pożyczki w wysokości £5000 (słownie: pięć tysięcy funtów) w ciągu 6 tygodni od dnia otrzymania niniejszego wypowiedzenia, zgodnie z art. 723 k.c. na rachunek bankowy numer...........
Jednocześnie informuję, iż brak zwrotu należnych środków pieniężnych we wskazanym terminie będzie skutkował skierowaniem sprawy z powództwa cywilnego do właściwego sądu rejonowego.
………………..…………………
Podpis pożyczkodawcy-były partner w wiadomościach Whatsapp\messanger zobowiązał się oddawać £1000 miesięcznie, od stycznia oddał tylko £2,5 tys, nie kwestionuje tego długu, tłumaczy się problemami finansowymi. Czy powinnam te wiadomości dołączyć do tego wypowiedzenia?
-czy powinnam dołączyć potwierdzenia przelewów?
-czy powinnam napisać konkretną datę do kiedy ma oddać pieniądze? Co jeśli dostanie list z opóźnieniem i wskazana przez mnie data bedzie mniejsza niż ustawowe 6 tygodni?
Pozdrawiam