Wypowiedzenie umowy.

• Autor wątku Autor wątku ironkorn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

ironkorn

Użytkownik
Odpowiedzi
48
Witam was,posiadam Tv NC+ tzn jak podpisywalem umowe to jeszcze byla to cyfra+,jestem juz na umowie na czas nieokreslony i dostalem pare dni temu taka wiadomosc:

Szanowni Państwo,
ITI Neovision S.A. uprzejmie informuje, że otrzymała od nadawcy kanału Religia.TV informację o zaprzestaniu nadawania tego programu z dniem 31 stycznia 2015 r.
Mając na uwadze powyższe, od dnia 1 lutego 2015r. kanał nie będzie już dostarczany przez ITI Neovision S.A.
Z uwagi na usunięcie kanału Religia.TV, Abonentom korzystającym z oferty byłego CANAL+ Cyfrowy S.A. świadczonej w ramach platformy CYFRA+, przysługuje prawo do rozwiązania umowy, w formie pisemnej, w terminie do dnia 31 stycznia 2015r., bez ponoszenia kosztów z tego tytułu.
Z wyrazami szacunku,
Zespół nc+

Jak napisac takie wypowiedzenie?
Czy jak je napisze to czy bede musial jeszcze placic za abonament przez 3 miesiace?

Ostatnia edycja:
1. Jak pismo urzędowe. Że wypowiadasz z dniem 1 lutego 2015 r. z winy operatora (zmiany w usłudze).
2. Nie.

Ok dzięki za odpowiedź, tylko jeszcze musze sprawdzić od kiedy mam okres rozliczeniowy. Ale coś pamiętam ze chyba od 19 to chyba należało by takie pismo wysłać przed tą datą żeby nie na liczyli abonamentu do przodu .

Nie. To nie jest wypowiedzenie w trybie umowy tylko z powodu zmiany operatora, tutaj wypowiada się tylko przed datą wprowadzenia zmiany.

Teraz właśnie mają przysłać dwa rachunki jak zawsze. Za styczeń i luty, to tylko mam zapłacić za styczeń i im wysłać ta rezygnację. I oni już nie mogą mi narzucic zapłatę za luty?

Powrót