M
maxmsz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam,
z dniem 1 lipca 2006 roku dyrektor powierzył mi stanowisko kierownika dopiero co tworzonego działu, i przyznał:
1) nowe wyższe wynagrodzenie zasadnicze
2) dodatek funkcyjny w wysokości 25% wynagrodzenia zasadniczego.
W tym samym dniu dyrektor zatrudnił 2 podwładnych mi pracowników (na czas określony do dnia 30 czerwca 2007 r.).
Z dniem 1 marca 2007 roku rozwiązał stosunek pracy z moimi pracownikami (z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia - mieli umowę na czas określony).
Ja pozostałem na swoim stanowisku przejmując całą pracę, którą wykonywali moi pracownicy.
Pyt. 1 - Czy dodatek funkcyjny nadal mi się należy?
Pyt. 2 - Jeśli nie, to jak wygląda kwestia pozbawienia mnie tego dodatku?
a) czy tracę dodatek z dniem zwolnienia moich pracowników, czy też
b) muszę otrzymać wypowiedzenie zmieniające, w którym zabrany zostanie mi dodatek funkcyjny i czy normalnie przez 3 m-ce będe jeszcze otrzymywał funkcyjny.
PS. Zostałam zatrudniony na umowę na czas nieokreślony kilka lat wcześniej
PS. 2 - w nowej umowie nie ma ani słowa za co mam dodatek funkcyjny.
z dniem 1 lipca 2006 roku dyrektor powierzył mi stanowisko kierownika dopiero co tworzonego działu, i przyznał:
1) nowe wyższe wynagrodzenie zasadnicze
2) dodatek funkcyjny w wysokości 25% wynagrodzenia zasadniczego.
W tym samym dniu dyrektor zatrudnił 2 podwładnych mi pracowników (na czas określony do dnia 30 czerwca 2007 r.).
Z dniem 1 marca 2007 roku rozwiązał stosunek pracy z moimi pracownikami (z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia - mieli umowę na czas określony).
Ja pozostałem na swoim stanowisku przejmując całą pracę, którą wykonywali moi pracownicy.
Pyt. 1 - Czy dodatek funkcyjny nadal mi się należy?
Pyt. 2 - Jeśli nie, to jak wygląda kwestia pozbawienia mnie tego dodatku?
a) czy tracę dodatek z dniem zwolnienia moich pracowników, czy też
b) muszę otrzymać wypowiedzenie zmieniające, w którym zabrany zostanie mi dodatek funkcyjny i czy normalnie przez 3 m-ce będe jeszcze otrzymywał funkcyjny.
PS. Zostałam zatrudniony na umowę na czas nieokreślony kilka lat wcześniej
PS. 2 - w nowej umowie nie ma ani słowa za co mam dodatek funkcyjny.