Wypożyczenie samochodu zwrot

• Autor wątku Autor wątku Szachu2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Szachu2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry zwracam się z prośbą o udzielenie mi pomocy co mam zrobić. Miesiąc temu na majówkę wypożyczalem samochód za który zapłaciłem 2 tyś kaucji lecz na powrocie do domu z jakiejś posesji błąkał się pies wpadł mi pod auto właściciel się znalazł policja była na miejscu i właściciel tego psa napisał oświadczenie że to jego pies wbiegł pod auto uszkadzając prawa stronę itd. Napisał OC tego psa policja sprawdziła trzeźwość itd wszystko było okej. Skierowałem z się z tym oświadczeniem do wypożyczalni policja napisała cały protokół z tej sprawy i wszystko trwa już ponad miesiąc a ja dalej nie dostałem zwrotu. Wypożyczalnia tylko poinformowała że kaucja zostanie zwrócona gdy sprawa zostanie wyjaśniona z OC sprawcy. Jak mam dalej postępować? Czy taka sprawa może się toczyć miesiącami czy ma dany termin. Pisałem sms lecz wypozyczalnia unika kontaktu ze mną.

Dopóki właściciel ubezpieczenia tego psa nie potwierdzi słów u ubezpieczyciela z tego oświadczenia i nie odbiera to tak, może trwać miesiącami.

Powrót