Wypuszczenie z ZK

• Autor wątku Autor wątku maluszek97
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maluszek97

Witam

Moje zapytanie brzmi czy ZK lub sąd sprawdza osadzonego przed jego wypuszczniem czyli czy ma inne wyroki?

Nie potrzeba martwić się, jak ma coś do odsiadki dodatkowo to się dowie, jak koniec wyroku to koniec. Jesli jest w ZK, to osadzony odsiedzi wszystkie kary pozbawienia wolności jakie go czekają

maluszek97 napisał:
Moje zapytanie brzmi czy ZK lub sąd sprawdza osadzonego przed jego wypuszczniem czyli czy ma inne wyroki?

Nie. Nie sprawdza.
Może być tak, że wyjdzie i za dwa dni wróci do odbycia kary. I odbędzie ją już w zk dla recydywistów.

Ale chodzi o to bo brat miał wyrok w zawieszeniu i dokładnie nie wie kiedy mu się skończył ten wyrok A 04.09.2019 odbył wyrok 42 dni w ZK za nie odpracowanie godzin społecznych z swojej głupoty bo mu się nie chciało. I pytanie dlatego też brzmi czy po roku mogą dojść do tego że był
w ZK I być może bo nie wie sąm A nie ma dokumentów żadnych z tego że mu je odwiesili po takim czasie? Czy gdy odbywał te 42 dni od razu by mu je odwiesili?

maluszek97 napisał:
Ale chodzi o to bo brat miał wyrok w zawieszeniu i dokładnie nie wie kiedy mu się skończył ten wyrok A 04.09.2019 odbył wyrok 42 dni w ZK za nie odpracowanie godzin społecznych z swojej głupoty bo mu się nie chciało. I pytanie dlatego też brzmi czy po roku mogą dojść do tego że był
w ZK I być może bo nie wie sąm A nie ma dokumentów żadnych z tego że mu je odwiesili po takim czasie? Czy gdy odbywał te 42 dni od razu by mu je odwiesili?
Dodam że ten wyrok w zawieszeniu miał w 2016r. Ale ogólnie chodzi mi o to czy jak przebywal w zakładzie to by mu je od razu odwiesili

Mój brat właśnie opuścił zakład karny i miał zawiasy ale mu nie odwiesili. Więc nie mam pojęcia od czego to zależy. Dodam że jego znajomemu odwiesili ....

Powrót