wyrejestrowanie auta bez papierow

• Autor wątku Autor wątku Rav1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rav1984

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam wszystkich. mam wielki problem.

mianowicie jakis czas temu(ze 2 lata bedzie) sprzedalem samochod, stara corse. klijent przyjechal, obejrzal i sie zdecydowal. miala na czesci isc. z braku potrzebnego druku (znaczy umowy kupna-sprzedarzy) dogadalismy sie tak, ze przyjedzie na nastepny dzien gora 2 dni i przywiezie mi umowe razem z blachami. ja dostalem pieniadze, on papiery i auto. a ze ja mlody i glupi uwierzylem mu i nasz kontakt sie urwal. to bylo moje pierwsze auto. z oc jakos sobie poradzilem, ale nie wiem co zrobic z wydzialem komunikacji. z tego co sie dowiedzialalem za nieubezpieczone, niewyrejestrowane auto wlasciciel ponosi koszty. moge je zaplacic, niema problemu, tylko czy na tym sie skonczy? bo przeciez bez blach, dowodu rejestracyjnego bez umowy kupna-sprzedarzy czy zaswiadczenia ze zlomowania auta samochodu wyrejestrowac oficjalnie nie moge. goscia szukalem na wlasna reke, ale zapadl sie jak kamien w wode. i co ja mam z tym fantem zrobic?

moze ktos pomoze?

Ja mam podobny problem.Pojechalam za granice samoch na polskich tablicach.Tam mialam wypadek-uderzylam w słup.Auto do kasacji.Zostawilam go na ulicy i polecialam po pomoc ale w tym czasie policja go zabrala na parking swój.Tam stal tydzien ,potem skasowali na koszt panstwa/Irlandia/ Nie mialam pieniedzy zeby zaplacic za parking i zlomowanie.teraz juz 2 lata place Oc w Polsce no i wisze w Urzedzie.Zostal mi dow rej i kluczyki.Jak wyrejesrowac to auto? Z gory dziekuje za rade

Powrót