Wyrejestrowanie z UP

• Autor wątku Autor wątku tenznany
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tenznany

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Mam taka sytuację: powinienem się odhaczyć równy tydzien temu, dzisiaj mija 7 dni czyli teoretycznie mogę dostarczyć do up zwolnienie ktore posiadam.
Poszedłem i dostałem informację ze juz jestem wyrejestrowany, chociaż miałem jeszcze godzine do zamkniecia up. Rozmawiałem z Panią w up i powiedziała mi że bede mogl sie odwolac od decyzji. Teraz moje pytanie. Skoro posiadam takie zwolnienie lekarskie na 7 dni, od dnia kiedy powinienem sie odhaczyć do dnia dzisiejszego to mam szanse na przywrocenie mnie na liste osob bezrobotnych? I co musiałbym napisac w uzasadnieniu?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam

Kiedy dokładnie miałeś termin wizyty?
Na jaki okres (wskaż daty) obowiązywało zwolnienie lekarskie?

termin mialem 23 kwietnia a zwolnienie lekarskie od 23 kwietnia do 30 kwietnia

tenznany napisał:
termin mialem 23 kwietnia a zwolnienie lekarskie od 23 kwietnia do 30 kwietnia
tenznany napisał:
Skoro posiadam takie zwolnienie lekarskie na 7 dni, od dnia kiedy powinienem sie odhaczyć do dnia dzisiejszego to mam szanse na przywrocenie mnie na liste osob bezrobotnych?
Oczywiście. Decyzja nie powinna zostać w ogóle podjęta, bo do końca dnia dzisiejszego PUP miał obowiązek czekać na twoje wyjaśnienia. Szkoda, że dziś nie uparłeś się, aby twoje wyjaśnienia przyjęto. Działania PUP nastąpiły za szybko.
tenznany napisał:
I co musiałbym napisac w uzasadnieniu?
Prawdę. Że chorowałeś (co dowodzić będzie zwolnienie lekarskie), a próbując skorzystać z przysługującego ci prawa do usprawiedliwienia nieobecności w terminie 7 dni, nie mogłeś tego zrobić, ponieważ otrzymałeś odpowiedź, że jest już za późno.
Głowa do góry, decyzja do uchylenia.

Ostatnia edycja:
Powrót