Wyrobienie paszportu w UK podczas gdy ojciec dziecka jest w wiezieniu

• Autor wątku Autor wątku kathrin292
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kathrin292

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Tak jak w temacie. Przebywam w Uk. Jestem w trakcie wyrabiania paszportu dla naszego dziecka. Ojciec dostal wyrok I siedzi. Nie ma wiec jak podpisac sie na wniosku. Moje pytanie jest nastepujace:jakie kroki musze poczynic bym mogla z mlodym poleciec do kraju. Jesli forum dotyczy tylko Polski I polskiego prawda to z gory przepraszam za zawrocenie gitary.

do Polski wracasz na podstawie dowodu nie zaś paszportu w UE tym się legitymujesz
obecnie nie wymaga sie przy wyrabianiu dowodu podpisu obydwóch opiekunów prawnych.

Przepraszam nie doczytałam że przebywasz w Anglii bo starasz się o tymczasowy paszport tam a nie w PL

Ad administrator post bardziej podlega pod prawo administracyjne aniżeli karne rozważania

Ostatnia edycja:
Jesli jeszcze aktualne, to informuje, ze trzeba zalatwic to przez prawnika- upowaznienie notarialne od ojca dziecka dla matki na wyrobienie i odebranie paszportu. Prawnik pojedzie z tym dokumentem do wiezienia i ojciec dziecka podpisze to upowaznienie . Wtedy jest ok. Jesli bedzie to w jezyku angielskim to jeszcze tlumaczenie przysiegle tego dokumentu. Spory koszt ,bo za wszystkie czynnosci trzeba placic. My wynajelismy prawna obsluge przez internet- Lex Trans to bylo. Sa dosc drodzy, ale zalatwili profesjonalnie i szybko. Dzialaja w Anglii. Mam nadzieje, ze przyda sie ta informacja.

Powrót