wyrok a areszt

• Autor wątku Autor wątku jowita0508
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jowita0508

jowita0508

Użytkownik
Odpowiedzi
354
Witam wszystkich mam pytanie na jakiej podstawie po wyroku przedluza sie aresz?Sytuacja wyglada tak iz od czerwca br moj G byl tymczasowo aresztowany 2 grudnia odbyla sie sprawa i sad wymierzyl wyrok 1 roku pozb wolnosci.Wyrok sie uprawomocnil 9 grudnia .G.przeszedl w areszcie sledczym na warunki skazanego.Dzis bylam na widzeniu i dowiedzialam sie ze areszt zostal przedluzony do konca marca.Jak to mozliwe miec wyrok i zasadzac tymczasowy areszt ?Na sto procent jest to jedna jedyna sprawa i nie jest ten areszt napewno do innej .Prosze o wyjasnienie:what:

Nie ,nie musze miec pozwolenia z sadu weszlam normalnie na widzenie bez problemu.Tylko nadal nic nie rozumiem.

Poczekaj troszke na pewno ktoś kto zna odp się tu udzieli..Nie każdy jest na forum 24 na dobę.Wiem,że się denerwujesz ...Cierpliwosci..:)

A no tak moja droga ze areszt wlicza sie w wyrok Sadu i najprawdopodobniej w marcu, mozna sie postarac o zwolnienie warunkowe. Po co sziedziec 1 rok bo tak kazal Sad, mozna go skrucic a areszt zalicza sie w to tymbardziej, ze twoj kochany jest juz innym czlowiekiem wie, ze popelnil blad i czuje skruche ohoho, on to dopiero sie zmieni i wie, ze jak wyjdzie bedzie lepszym czlowiekiem odrazu znajdzie prace itd. Wez adwokata, wiem, ze ciut sarkastycznie. Glowa do gory DAMY RADE

jowita0508 napisał:
Wyrok sie uprawomocnil 9 grudnia .

Jeśli nie jest to areszt do innej sprawy (a nie jest, skoro traktowany jest jak skazany) to prawdopodobnie jednak wyrok się nie uprawomocnił.

G.jest w areszcie od czerwca i juz w styczniu moze sie starac o warunkowe watpie czy wyjdzie ale moze probowac.A wyrok sie uprawomocnil po 7 dniach po sprawie czyli 9 grudnia i po sprawie bylo wiadomo ze w pazdzierniku byl przedluzany areszt do konca stycznia i mimo wqyroku sad ten areszt utrzymal,teraz juz jest przedluzony do konca marca.G. jest nadal w areszcvie tylko na warunkach skazanego ale prosze mi powiedziec jeszcze czy skoro ma przedluzony areszt to czy moga go wywiez do zk czy bedzie w areszcie do konca marca?Bo mowia mu juz o wywiezieniu

Jowita ale skoro mowisz że jest w AŚ na zasadach skazanego to chyba nie masz się czym denerwować.. mówisz że na widzenia nie potrzebna Ci zgoda, że mówią o transporcie to ewidentny dowód na to że jest już skazany.. więc wydaje mi się że nie masz się co denerwować..

Nie chodzi o to ze ja sie denerwuje tylko dziwi mnie ta sytuacja na jakiej podstawie tak robia i po co?Pozdrawiam wszystkich forumowiczow i zycze Wam wesolych swiat mimo zze nie kazdy je spedzi w gronie najblizszych ale nastepny rok bedzie napewno lepszy

jowita0508 napisał:
A wyrok sie uprawomocnil po 7 dniach po sprawie czyli 9 grudnia

Skąd ta wiedza o uprawomocnieniu? Bo moim zdaniem jednak się nie uprawomocnił. Dowodem dalsze stosowanie aresztu. Areszt przekreśla możliwość wyjścia na warunkowe - bo nawet jakby je dostał to ma areszt, więc nie wyjdzie.

Z sadu ta wiedza i z aresztu tak jest na 100% To fajnie ze szykuje sie kolejny problem i nie wyjdzie teraz sie wkurzylam :mad:.Po swietach bede sie za tym jeszcze krecic.Pozdrawiam

Jowita. Spij spokojnie, przedluzyli do marca no i extra bynajmniej z 6 miesiecy na 9 sie zamieni. Do wiezienia nie pojdzie jakby mial isc juz by byl. Widocznie Sad w swoim mniemaniu pewnie w porozumieniu z prokuratorem itd. Oni tam sa pochytani kolezako, wiedza, ze juz biedaczyna wycierpial. Pewnie wyjdzie w marcu za dobre sprawowanie i przybija mu zawiasu. Bo patrz oni dzialaja bardzo czesto w ten sposob. Wyjdzie w marcu lecz podpisze paier. Papier to bedzie np 6 miesiecy pozbawienia wolnosci w zawieszeniu na 3 lata. Rozumiesz i beda go mieli na widelcu jak cos podpadnie przez ten okres to kraty!! Oczywiscie cala tresc jest spekulacja!! Takie wyroki juz siadaly i sa od zawsze. Z drugiej strony jak nic nie przeskrobie to dobra Wasza tabula rasa i oby se chlop poradzil. :cool: To wsumie dobre rozwiazanie, jesli chodzi o wasza przyszlosc i pewnosc zycia w spoleczenstwie posrod nas wszystkich.

forg napisał:
Skąd ta wiedza o uprawomocnieniu? Bo moim zdaniem jednak się nie uprawomocnił. Dowodem dalsze stosowanie aresztu. Areszt przekreśla możliwość wyjścia na warunkowe - bo nawet jakby je dostał to ma areszt, więc nie wyjdzie.

Miales racje wyrok sie nie uprawomocnil chociaz tego nie rozumiem ,bo w sadzie zapewniali mnie ze bedzie prawomocny po 7 dniach.Niewazne.Dostalam juz zgode na widzenie bez problemu.A jak bedzie dalej to zobaczymy bo zk w Lodzi na Smutnej likwiduja i beda wywozic w Polske

Witam...mam takie pytanie mój mąz jest w areszcie od września 2009 28 stycznia ma sprawę...ja od momentu wpłynięcia aktów do sadu nie mam widzeń bo sędzia uznała że jestem świadkiem i do sprawy go nie zobaczę..powiedziała mi tez że po sprawie uchyli mu areszt bo jak to powiedziała będzie się pewnie odwoływał!!

pytanie jak wygląda takie uchylenie aresztu czy od razu po sprawie będzie mógł jechać do domu??

A to bywa róznie..
czasami wraca aby wypełnić jakieś fomalności, zabrac rzeczy itd.
Ale np w przypadku Mojego Łobuza mimo tego że chciał pojechać się tam rozliczyć itd nie pozwolili mu, powiedzieli że jest już wolny i z sądu puścili do domu.. nastepnego dnia pojechał i odebrał wszystko co trzeba..

Mojego męża zapytali się czy chce jechać do aresztu po wszystkie rzeczy, czy chce z miejsca iść do domu.

A ja bym tak do konca w to nie wierzyla.Mnie prezes sadu zapewnial ze po odczytaniu wyroku moj G zostanie zwolniony z aresztu do uprawomocnienia sie wyroku i co?Nie zostal zwolniony i jeszce na wszelki wypadek przedluzyli areszt do konca marca mimo iz byl skazany.Takze proponuje sie nie nastawiac.Jak uchyla to fajnie ,podpisze papier ze dobrowolnie wraca do AS po swoje rzeczy lub zrobi to w terminie do 7 dni.

nie nastawiam się wiem ze to może być różnie...rozmawiałam z sędzina która zastosowała areszt i prowadzi jego sprawę...ja jej się nawet nie pytałam czy uchyli areszt sama mi powiedziała że to zrobi po sprawie..sprawę ma w grodzkim i szczerze to trochę błaha ta sprawa no ale jest...a areszt miał do 11 grudnia i przedłużyli mu do 11 marca no bo sprawa 28 stycznia....a jeszcze pytanie czy sędzia uchyla areszt na sprawie czy może to zrobić np..po kilku dniach od sprawy???

Powrót