Wyrok a praca ..

• Autor wątku Autor wątku fxd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fxd

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam .
Ponad 3 lata temu .. dostalem wyrok 8 miesiecy w zawieszeniu na 3 lata...
Okres 3 lat minal we wrzesniu z tego co sie dowiedzialem mam jeszcze 6 miesiecy proby czy jakos tak ... czyli swiadectwo o niekaralnosci moge wziasc w lutym .. (nie skladalem pisma o szybsze zatarcie)....

Teraz moje pytanie ..

Jesli chcial bym podjac prace w policji, strazy pożarnej .. lub innej sluzbie panstwowej ... to czy ten wyrok mi przeszkadza ..???
Na stronie strazy znalazlem cos takiego ....

- nie być karanym za przestępstwo lub przestępstwo skarbowe
bylem karany .. a wiec co dalej ..

Dziekuje za info ;-)

Temat był wielokrotnie wałkowany za forum - wystarczy poszukać.

Jeśli przestępstwo za jakie zostałeś skazany było przestępstwem umyślnym sciganym z oskarżenia publicznego, to najlepiej... zapomnij.

no niestety ... scigane z urzedu to bylo .. jakies tam wymuszenia haracze :grozby karalne hehe a teraz stalem sie .. porzadnym obywatelem i chce do policji hahaha chyba mi sie nie uda poszukam poczytam dzieki

Boże broń nas przed takimi policjantami. :)

oj nie przesadzaj :D heheh sprawa byla mizerna .. a dowalili mi .. cos takiego .. polazlem po swoje jeszcze WPier*** dostalem i wyrok na garba .. masakra:D

Zobaczylem jak dziala pOlSka sprawiedliwosc :D hahaha zenada:D
Wcale nie chcialem na policjanta :P hehe
Szukalem czego podobnego dojechalem do 12 strony znalazlem tylko 1 post z ktorego nic nie wynika..
Kots tam chcial do policji isc po zatartym wyroku .. ale z dyskusji nic nie wynikalo

Wiec ponawiam moje pytanie !!!

Ostatnia edycja:
czyli z tego co wyczytalem nie mam szansy na prace mundurowa ..??

chyba ze uplynie 10 lat od konca wyroku .. (czy 5 lat ) ???

Moze ktos potwierdzic .. ??
Kiedy mozna zlozyc dokumenty o zatarcie ??

Zatarcie w pana przypadku następuje z urzędu, nie na wniosek.
Jest bardzo duzo tematów na temat szans pracy w słuzbach po wyroku - co do zasady nikłe.

ahh te bledy mlodosci !!

dziekuje jakos czytalem i nie doczytalem :-)

Dziekuje jeszcze raz :((

Powrót