Wyrok apelacyjny!!!

• Autor wątku Autor wątku begoniunia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

begoniunia

Użytkownik
Odpowiedzi
171
Witam i prosze o pomoc, sprawa ma się tak:
Zaciagnieta pozyczka spałcona 3/4 bank podaje do sadu, osbywaja sie 2 rozprawy zapada wyrok, w którym sad nakazuje zaplacic pewna kwote...wpłacam!! Kilka dni temu dostaje wyrok apelacji powoda. ktora odbyla sie na posiedzeniu nie jawnym , gdzi nakazuje zapłacic mi duzo większa kwote. Pytanie czy Sad okręgowy zachował sie własciwie, bo nie zostałem poinformowany o apelacji, ani o terminie rozprawy apelacyjnej, nie mam uzasadnienia wyroku.
Prosze o odpowiedx , bo nie wiem co robic???

i czy wyrok apelacyjny (chyba zaoczny) od którego moge złozyc zazalenie do 7 dni jest prawomocny w chwili ogłoszenia czy nie???

podobno to nie ma byc zazalenie tylko sprzeciw...i moje pytanie czy to jest sens w ogóle robic????

jaka jest dokładnie sentencja tego "wyroku"?

Sad zmienia wyrok I instancji w punkcie 2 i 3 , posiedzenie odbyło sie na posiedzeniu nie jawnym. nie byłem powiadomiony o rozprawie apelacyjnej i jej terminie

rozprawy apelacyjnej nie było, ale powinieneś dostać odpis apelacji.

a czy ten wyrok jest prawomocny? i czy słuzy odwołanie od niego?

w wyroku napisane jest 1 sedzia i protokolant, czy nie ma tak , że w sadzie apelacyjnum jest 3 sedziów?

dostalas odpis apelacji? mialas pełnomocnika?

nie sluzy odwołanie.

zapewne było to postepowanie uproszczone. wtedy sad odwoławczy orzeka w składzie 1 sędziego.

nie mam odpisu apelacji. nie miałąm pełnom,ocnika

nie chodzi o to czy masz, tylko o to, czy go odebralas, albo może odmowilas przyjęcia przesylki z sadu, albo może ktoś odebral za ciebie, albo dostalas powiadomienie, ze przesylka z sadu gdzies tam na ciebie czeka, a ty się nie pofatygowalas itp.

nie, nic takiego nie dostałam, nie odmówiłam zadnej przesyłki z sadu

w takim razie zostaje ci wniosek o wznowienie postepowania wskutek pozbawienia moznosci dzialania

dzieki, ale co mi z tego jak wyrok jest juz prawomocny?

Powrót