Wyrok bez udziału w sprawie sadowej?

• Autor wątku Autor wątku dagusza
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dagusza

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Moj EX Maz wczoraj poszedł na policje , poniewaz powiedziałam mu ze policja go szuka , został zatrzymany( art 209 , niealimentacyjnosc ) .Dzis syn sie dowiedział ze ma zarzut i wyrok , który teraz odsiaduje ,,,, dzien wczesniej rozmawiałam z były M. i twierdził ze nie postawiono mu zarzutów , a tymbardziej nie miał wyroku .Czy to mozliwe zeby dostał wyrok bez udziału w sprawie sadowej , dodam ze obecnie nie ma stałego meldunku , gdyz wynajmuje mieszkanie , ale tez sie nie ukrywał .Pozdrawiam i dziekuje

Tak jest to możliwe aby dostał Wyrok tzw. nakazowy bez przeprowadzenia rozprawy jednakże wcześniej musiała być prowadzona sprawa o alimenty. A wnioskuję, że była prowadzona, gdyż pisze Pani, że się ukrywał. Domniemywam, że ukrywał się przed policją. A jeżeli tak to musiał wiedzieć, że jest poszukiwany i za co poszukiwany. Pozdrawiam:)

Tak sprawa o alimenty była .Prosze mi jeszcze napisac jaki mógł dostac wyrok ( nie mamy taraz z nim kontaktu ) wiem tylko tyle ze powiedział synowi ze został zatrzymany na 180 dni ( tak M. poinformował policjant zatrzymujacy na komisarjacie ) Czy te 180 dni to jest ten wyrok ? Badzo dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

Tak to jest kara 6 miesięcy bezwzględnego pozbawienia wolności. I właśnie to był ten Wyrok Sądu na podstawie którego został zatrzymany i osadzony. Ale jeżeli odbywa Wyrok to ma Pani prawo do widzeń tylko trzeba dowiedzieć się na policji, gdzie "siedzi". Powodzenia i głowa do góry.

Badzo dziękuje za pomoc , jestem zupełnie "zielona "w tych sprawach i na dodatek zaskoczona .Prosze mi jeszcze napisac co oznacza "bezwzględnego pozbawienia wolności."

To znaczy, że musi "odsiedzieć" te 6 miesięcy. Pozdrawiam:cool:

Powrót