Wyrok czy bede mial posiedzenie?

• Autor wątku Autor wątku antol20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

antol20

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam mam wyrok w zawieszeniu za kradzierz samochodu i porzucenie .Dostalem 10 miesiecy na 3 lata.Ostatnio za zniewazenie funkcjonariusza dostalem prace spoelczne przez rok i 120zl grzywny.Czy bede mial posiedzenie o zarzadzenie wykonania kary???Czy raczej nie jak myslicie?

Acha jeszcze jedno pytanie czy ten wyrok o zniewazenie traktowany jest jako wykroczenie??czy raczej nie>?

Sądząc po karze, w drugim wyroku zostałeś skazany za przestępstwo a nie wykroczenie.
Zarządzenie wykonania kary z pierwszego wyroku, jeśli wchodzi w grę (nie znamy dat wyroków i czynów) będzie fakultatywne, więc możesz mieć posiedzenie ale nie musisz. Zadecyduje Sąd.

Dokładnie jak mówi Kadi, przy czym nawet jak sąd wyznaczy posiedzenie nie jest pewne, że koniecznie odwiesi Ci karę. W przypadku gdyby doszło do posiedzenia sugeruję przygotować dokumenty, które wskazywały, że odwieszenie kary jest niewskazanie.

A jesli chodzi o dokumenty jakie przygotowac to np umowe o prace???Tez dodam ze mieszkam i utrzymuje dom mieszkam z moja dziewczyna Mam tylko matke bo ojciec mi zmarl .Czy to tez moze byc czynnikiem ktory bedzie zamna???Acha jeszcze jedno ja mysle ze z logicznego pkt widzenia to niepowinni mi odwiesic poniewaz jak bym siedzial to kiedy bym odrobil te prace spoleczne.Nawet sedzia uzasadniajac wyrok powiedzial ze mam dobra opinie kuratora i dlatego taki wyrok a nie w zawieszeniu( inni dostali w zawieszeniu) i powiedzial ze jak bym dostal w zawieszeniu to bym mial posiedzenie a tak to mi nic nie grozi tak mi sedzia powiedzial byl bardzo wyrozumialy.;-) Dobra koncze .

Powrót