Wyrok + grzywna za oszustwo na allegro

• Autor wątku Autor wątku ploki12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

ploki12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
W lutym czy w marcu tego roku wystawilem zdjecie telefonu na allegro. Za ta sprawe mam wyrok w zawieszeniu , kuratora i 6 miesiecy na zwrot hajcu.Tylko teraz moje pytanie brzmi. Jak pisalem ogloszenie , sprawa byla w toku bylem na bezrobociu i nie chodzilem do szkoly. Teraz mam zamiar wrocic doo szkoly dziennej , mam 18 wiosen i jesli wroce do szkoly, to jest jakas opcja na jakies odwolanie cokolwiek z ta grzywna czy jak ja sie bd uczyl to matula bedzie musiala to zaplacic? Chce wrocic do szkoly, a przy okazji sie czy nie da mi to jakis korzysci w tej sprawie ?

Jak pisalem ogloszenie , sprawa byla w toku bylem na bezrobociu i nie chodzilem do szkoly. Teraz mam zamiar wrocic doo szkoly dziennej , mam 18 wiosen i jesli wroce do szkoly, to jest jakas opcja na jakies odwolanie cokolwiek z ta grzywna czy jak ja sie bd uczyl to matula bedzie musiala to zaplacic?

- Nie - bezrobocie czy powrót do szkoły nie spowoduje, że obowiązek naprawienia szkody się odwlecze albo zostanie zawieszony.

- Nie - matula nie ma obowiązku płacić, bo to na tobie ciąży ten obowiązek, aby naprawić szkodę.

P.S. Postaw się w sytuacji poszkodowanego - zabrałeś jego pieniądze i myślisz, że dla niego to było jedno czy je miał czy nie?

Jeśli nie zapłacisz w określonym terminie, możesz pójść siedzieć.

Powrót