4
4aether
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
SM złożyła do Sądu wniosek o ukaranie mnie grzywną. 380 zł z kosztami sądowymi za fotoradar. Wyrok Nakazowy. Po ok 10 dniach odpisałem im na to pismo. Złożyłem wniosek o umorzenie postępowania gdzie odniosłem się na 180 dniowy termin trwania sprawy, (fotoradar złapałał mnie rzekomo 04.08.15) od nowego roku brak uprawnień straży miejskiej do prowadzenia postępowań - tyle, że ich wniosek wpłynął 14.12.2015 r. Na nieprawidłowości w pismach typu quiz. Na to że wskazałem znajomego który prowadził tego dnia i podałem jego dane. SM wezwała mnie - 200 km od domu na przesłuchanie - nie stawiłem się, tłumacząc się pracą zarobkową. NA zdjęciu byłem nie wyraźny. Sąd nic nie zrobił z mojej odpowiedzi, tylko wystawił wezwanie do zapłaty. Odebrałem je dzisiaj. Co w tej sytuacji mogę zrobić po za zapłatą, mam zapłacić w ciągu 30 dni. Chcę się odwołać - czy teraz jakiekolwiek odwołanie będzie skuteczne? Dziękuje, za nabijanie bandytom kieszeni, w bandyckim kraju.
EDIT:
Jak wyczytałem 7 dni na odwołanie się od wyroku nakazowego jest terminem zawitym. Co mam zrobić teraz? Czy odwołanie może być skuteczne jeśli powołam się na wyjazd za granicę - w celu opieki nad rodzicem? Jest to ważne z racji takiej, iż mogę mieć przekroczony limit punktów karnych.
EDIT:
Jak wyczytałem 7 dni na odwołanie się od wyroku nakazowego jest terminem zawitym. Co mam zrobić teraz? Czy odwołanie może być skuteczne jeśli powołam się na wyjazd za granicę - w celu opieki nad rodzicem? Jest to ważne z racji takiej, iż mogę mieć przekroczony limit punktów karnych.
Ostatnia edycja: