Wyrok rozwodowy, a 500+

• Autor wątku Autor wątku Czarek125
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Czarek125

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Jestem od 10 lat po rozwodzie. Wyrok okresla miejsce pobytu córki jako miejsce zamieszkania matki.Faktycznie dziecko od 4lat przebywa ze mna. Matke widuje okazjonalnie poniewaz przebywa ona w uk. Alimenty pozostały zasadzone dla matki. Faktycznie ja przelewam b zonie pieniadze, a ona odsyla mi ta sama kwote razy 2.
Złozylem wniosek o 500+ i 300 na wyprawke. Pani z mopsu powiedziala, ze jesli w wyroku rozwodowym miejsce pobytu dziecka jest przy matce pieniadze mi sie nie naleza.Czy tak jest?

trzeba isc do sądu i to sprostować, na mops nie licz, oni swoje nie patrzą jak faktycznie jest.

Normalny30 napisał:
trzeba isc do sądu i to sprostować, na mops nie licz, oni swoje nie patrzą jak faktycznie jest.

Absolutnie, żadne sprostowanie wyroku! Wobec zmiany miejsca zamieszkania dziecka musi Pan złożyć do sądu rejonowego wniosek o zmianę miejsca zamieszkania dziecka oraz wystąpić do sądu rejonowego z powództwem o uchylenie obowiązku alimentacyjnego i zasądzenie alimentów od matki dziecka. Wówczas będzie to odpowiadało aktualnemu stanowi faktycznemu. Państwo nie będą się "bawili" w przelewanie sobie pieniędzy, a wyrok wydany przez sąd rejonowy przedłoży Pan w mopsie co pozwoli uzyskać świadczenia socjalne.
Pozdrawiam

Powrót