S
SEBXL
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
witam , od jakiegos czasu szukam informacji ktore moga mi pomoc w moim problemie, znalazlem kilka informacji na tematy podobne i podobne wyroki ale w sprawach innych przestepstw , w wiekszosci gospodarczych. z racji tego ze nie znalazlem satysfakcjonujacych mnie informacji ,postanowilem sie zglosic do was drodzy uzytkownicy, i bede neizmiernie wdzieczny za udzielona pomoc. sprawa wyglada tak, dnia 03.11.2005 zostalem zatrzymany wraz z moimi uwczesnymi kolegami za ciezka kradziez dokonana przez zorganizowana grupe przestepcza w 8 przypadkach, do aresztu traflem 04.11.2005 dnia 06.03.2006 mialem sprawe w Schwedt na krotej zapadl wyrok 1 roku i 6 mcy w zawieszeniu na 3 lata oraz 200euro grzywny w 2 przypadkach z 8. dnia 03.07.2007 wyrok zostal odwieszony za nie spelnienie wakrunkow zawieszenie czyli nie zaplaceniu 200euro, jako ze w kietniu 2006 wyjechalem do anglii i kompletnie o tym nie wiedzialem jako ze korespondencja przychodzila na domowy adres a kontaktu z domem nie mialem, otrzymalem rowniez list z kwitem do zaplaty na kwote 2060.63 euro , nie wiem za co bo to jest po niemiecku ale na zdrowy rozum jestem pewien ze to jest kwota 200euro ktorej nie zaplacilem puls odestki i jakies zadoscuczynienie. teraz pragne sie dowiedzec po jakim czasie wyrok sie przedawni i czy grzywna 2060.63 tez sie przedawni , oraz jesli zostal bym zatrzymany na terenie niemiec to czy musial bym odbyc kare 18mcy czy, jak gdzies wyczytalem ze pierwszy wyrok by mi skrocili o polowe .z gory chcialbym podziekowac za udzielona pomoc , jaka ona nie bedzie. jesli ktos bedzie potrzebowac dodatkowych informacji prosze mowic. jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.