Wyrok w Niemczech. Pilne!

• Autor wątku Autor wątku aldona.1992@wp.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aldona.1992@wp.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam! Potrzebuję pomocy w związku z karą grzywny w Niemczech, ponieważ wyjeżdżam tam za kilka dni i chciałabym uniknąć nieprzyjemności.
Chciałabym wiedzieć po jakim czasie wyrok ten ulega przedawnieniu i czy w ogóle jest to możliwe jeśli kara jest niezapłacona? Wyczytałam gdzieś, że następuje to po 5 latach od uprawomocnienia się wyroku i tutaj nasuwa się kolejne pytanie: po jakim czasie wyrok w Niemczech staje się prawomocny? W sierpniu minęło dokładnie 5 lat od feralnego wydarzenia ale niestety nie wiem jak jest z tym uprawomocnieniem ;/
Kolejne: czy naliczane są odsetki i w jakiej wysokości od niezapłaconej kary ?
I może po prostu jak można to zapłacić ? Bo dogadać się z panem pracującym w tamtejszym konsulatem graniczy z cudem.
Bardzo proszę o pomoc. Zależy mi również na czasie.
Pozdrawiam.

Z niezapłaconej grzywny mogą być tylko problemy. Nie znam terminów, więc Ci nie napisze, ale wiedz jedno, że jak tylko sie zameldujesz, to natychmiast Cię znajdą.
Mam znajomego, który miał niezapłacony mandat i po jakimś czasie zjawił się ponownie w De. Pech chciał, zatrzymała go policja do kontroli drogowej i ... został zamknięty do czasu, az kolega nie przywiózł kaucji i nie uregulował zaległego mandatu.
Skoro jesteś jeszcze w Polsce, to zadzwoń tam, skad grzywna i zapytaj jak sprawa wygląda. Jaki jest stan zadłużenia na dzień dzisiejszy i będziesz miała pewnosć.

Powrót