wyrok zaoczny

• Autor wątku Autor wątku mathaus1988
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mathaus1988

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
witam .kilka dni temu dostałem pismo z sadu , wyrok zaoczny o zapłatę -powodztwo oddalone.sprawa dotyczy starej pozyczki .nie byłem na rozprawie nie składałem zadnych wniosków. prosze o informacje jak mam to rozumiec i ewentualnie co zrobić w tej chwili.?

Nic , cieszyć się. Ktoś złożył sprawę o Nakaz Zapłaty ale Sąd oddalił powództwo.

Dobrze jest wiedzieć o co chodziło ,bo mogą komuś sprzedac ten dług i znów ktos będzie kombinował a tak wyrok jest więc trzymac go gdzięs odłożonego.

Żeby wszystkie sprawy tak się konczyły , niestety wiele osób mysli że jak coś dostąły np. z e-sądu to musza płacić. A wcale tak nie jest.

złożyć do sądu wniosek o sporządzenie uzasadnienia do tego wyroku, ewentualnie udać się do sądu i zajrzeć do akt sprawy, sygnaturę znasz bo masz wyrok zaoczny.

to była jakas pozyczka do której nadesłali dokumenty do uzupełnienia danych itp.nie zrobiłem tego . to było juz dosc dawno cos koło 2 lata temu

robinson21 napisał:
złożyć do sądu wniosek o sporządzenie uzasadnienia do tego wyroku, ewentualnie udać się do sądu i zajrzeć do akt sprawy, sygnaturę znasz bo masz wyrok zaoczny.

Ale po co uzasadnienie? Powództwo oddalone , poczekac aż się uprawomocni i w sądzie sobie ksero zrobić.

Wieć nie mam sie co cieszyć ..moge poniesc jakieś konsekwencje

mathaus1988 - byłeś pozwanym czy powodem tak jakoś dziwnie piszesz.

WYROK ZAOCZNY w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej. po rozpoznaniu w dniu 7 kwietnia 2016 roku we wrocławiu sprawy z powodztwa Casus finance i niestandaryzowany sekurytyzacyjny sundusz inwestycyjnyzamkniety w krakowie przeciwko mateusz . b. o zapłate
powodztwo oddalone

mathaus1988 napisał:
WYROK ZAOCZNY w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej. po rozpoznaniu w dniu 7 kwietnia 2016 roku we wrocławiu sprawy z powodztwa Casus finance i niestandaryzowany sekurytyzacyjny sundusz inwestycyjnyzamkniety w krakowie przeciwko mateusz . b. o zapłate
powodztwo oddalone

No to mogą się odwoływać od wyroku ale zapewne sprawa już zamknięta. Więc nic ci nie grozi. Na drugi raz pilnować spraw.Odbierać pisma z Sądu od firm windykacyjnych olać.

Czyli sprawa została oddalona na dobre?nie poniose zadnych kosztów itp?

Skoro Sąd oddalił powództwo nawet bez sprzeciwu czy odpowiedzi na pozew to kwity musiały być naprawdę wątpliwe.

Powrót