wyrok

• Autor wątku Autor wątku malinka125
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malinka125

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
witam, mam pytanie mój mąż został oskarżony o przestępstwo z art.177& 2kk za ydzień odbędzie się rozprawa i nie wiem tak naprawde czego się spodziewać ,chodzi o wyrok czy jest jakaś nadzieja że będzie w zawieszeniu. Mąż prowadząc samochód potrącił pieszego który zmarł , mąż był trzeżwy ustalono że jechał za szybko, ma już jeden wyrok za fałszywe zeznania pół roku w zawieszeniu na dwa lata. I jeszcze pytanie jeżeli prokuratura się zgodzi na odszkodowanie jaka może być kwota

Trudno powiedzieć, jakie może byc odszkodowanie,. Być moze w sprawie karnej to w ogóle nie będzie badane.
Wyrok w zawieszeniu jest możliwy w takiej sytuacji. Czy mąż przyznał się do czynu, jak zachowywał się w toku postępowania?
Kiedy zapadł ten wyrok za fałszywer zeznania i kiedy miał miejsce czyn fałszywych zeznań?

tak przyznał się do czynu, wyrok zapadł o fałszywe zeznania pół roku temu a wypadek półtorej roku temu. nie bardzo rozumiem pytania jak zachował się w toku postepowania? dostał dozór policyjny stawiał się zawsze na komisariacie raz w tygodniu i zawsze tam był

i jeszcze jedno co mam rozumiec przez stwierdzenie w takiej sytuacji może być wyrok w zawieszeniu?

Chodziło mi o jakieś próby przeproszenia pokrzywdzonego (tj. jego nastepców).
Zasadniczo w mojej opinii jest szansa na wyrok w zawieszeniu.
Aha-jak zachował się mąż po wypadku tj. czy wezwał pomoc? I czy z opinii wynika jakieś przyczynienie się pokrzywdzonego do wypadku?

nie nie było przeproszenia pokrzywdzonych mój mąż strasznie go przezył zamknął sie w sobie i wogóle nie chciał na ten temat rozmawiać ,ten wypadek zbiegł się z urodzeniem nam się dziecka , mały chorował napoczątku, póżniej ja pochowałam mame i szczerze nikt nie był w stanie chyba o tym myslec poza tym co mieliśmy iść do matki która straciła dziecko i powiedzieć przepraszam ja sama jestem matka i nie chciałabym tego słuchać.Mąż nie wzywał policji zrobił to ktos inny bo on w momencie wypadku był nieprzytomny, z opini wynika że jechał za szybko o jakieś 20 km

pewnie zapadają tylko czy będie tak tym razem nikt nie wie ale dziękuje za nadzieje cóż tylko ona mi została , jeszcze jedno czy jeżeli dostanie odsiadke mozliwe jest wyjście za kaucją?

Prosze nie pisac jednego postu pod drugim, a uzywac opcji zmień.

No cóż wszystko w rekach Sądu. Wyroki zawieszenia w takich sprawach zapadają.

[cytat="malinka125":8bsc5ukg]pewnie zapadają tylko czy będie tak tym razem nikt nie wie ale dziękuje za nadzieje cóż tylko ona mi została , jeszcze jedno czy jeżeli dostanie odsiadke mozliwe jest wyjście za kaucją?[/cytat:8bsc5ukg]

Nie ma mozliwosci wyjścia za kaucją.

witam mam jeszcze pytanie czy poręczenie majatkowe może odebrać tylko ooba która je wpłacała czy może to być skazany

Wydaje mi się, że powinna ta co wpłacała.

Powrót