Wyrok

• Autor wątku Autor wątku Kocham mojemiasto
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kocham mojemiasto

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Dzien dobry. Jakis czas temu dostalem biet do aresztu.
Odrazu napisalem wniosek o odroczenie wyroku na poczet dozoru.

Dzisiaj dostalem zawiadomienie o posiedzenie sadu w sprawie odroczenia wyroku bedzie w Grudniu.
Pytanie;
czy w takim badz razie nie musze sie jutro wstawic w Areszcie?
Dziekuje za odpowiedz i porade.

Musisz. Złożenie wniosku o odroczenie wykonania kary nie wstrzymuje jej wykonania.

Własnie myslalem ze tak musze.
Chociaz dwoch adwokatow mowi inaczej.
Dziekuje za pomoc.

Jeżeli stawisz się w areszcie, to posiedzenie w grudniu zostanie umorzone, bo po prostu będzie bezprzedmiotowe.
Jeżeli się nie stawisz, to areszt powiadomi o tym sąd, a sąd zleci Twoje doprowadzenie. Czy stanie się to przed czy po terminie posiedzenia wyznaczonego na grudzień, tego dziś tu nie przewidzimy.
Sam musisz podjąć decyzję.

Hmmm trzech moich prawników( koledzy) i pani prokurator powiedziali mi ze nie musze.. dodatkowo zlozylem wniosek o wstrzymanie wykonania wyroku do momentu rozpatrzenia wniosku o dozor elektroniczny.

Kocham mojemiasto napisał:
Hmmm trzech moich prawników( koledzy) i pani prokurator powiedziali mi ze nie musze..

Poproś zatem kolegów prawników o wskazanie przepisu prawa, w którym postanowiono, że złożenie wniosku o odroczenie wykonania kary anuluje nakaz stawienia się do jej wykonania.

Jesli do odroczenia wykonania kary jest dołączony wniosek o dozor to tak nastepuje.
Chyba ze jednak sie myla...
2 pytanie czy wyrok pozbawienia wolnosci mozna zamiec na kare ograniczenia wolnosc?

Kocham mojemiasto napisał:
Jesli do odroczenia wykonania kary jest dołączony wniosek o dozor to tak nastepuje.
Chyba ze jednak sie myla...

Przepis. Konkretny. Z obowiązujących w Polsce przepisów.
Nie wiem czy wiesz, ale na terenach aresztów i zakładów karnych odbywają się posiedzenia sądów okręgowych. O możliwość odbywania DALSZEJ kary pozbawienia wolności w SDE. I spieszę cię poinformować, że część z "bohaterów" posiedzeń składała wniosek o SDE jeszcze na wolności. A mimo tego byli doprowadzani do odbycia kary. Czyli co, BEZPRAWNIE byli doprowadzani?

Ja tam bohaterem nie jestem i nie bylem... moja wina i muszę ponieść za to wszelkie konsekwencje wynikajace.
Papiery o SDE sa juz w sadzie. Tak pani mi dzisiaj powiedziala.

Powrót