Q
qiforp
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Sprawa jest dość skomplikowana i być może beznadziejna jednak mam nadzieję, że ktoś mi coś podpowie. Sytuacja wygląda następująco. Niemiec pochodzenia algierskiego z pewnych względów prześladuje bliska mi osobę. Permanentnie wysyła jej pogróżki włamuje się jej na konta w pewnym momencie bardzo narozrabiał dopadł dziewczynę we Francji i ciężko pobił skutkiem czego straciła ciążę. Został we Francji skazany za to i został orzeczony obowiązujący niestety tylko w Europie zakaz zbliżania się. By nie było problemu gdyby poszedł siedzieć ale uciekł do Algierii i dalej ją prześladuje m. in. hakując jej konta itp. strach puszczać ją gdzieś samą ten człowiek ma naprawdę poważne problemy psychiczne najwyraźniej i jest niebezpieczny. Czy w tej sytuacji prawo francuskie ze względu na jakieś umowy stowarzyszeniowe przewiduje możliwość ścigania go w Algierii? Czy fakt, że pomimo wyroku dalej ją prześladuje póki co na szczęście wirtualnie byłoby podstawą no nie wiem do wystawienia międzynarodowego listu gończego? No nie wiem wszczęcia jakiś środków które może podziałałyby w tej sytuacji?