M
Monika9995
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam mam taki problem. Spóźniłam się z dostarczeniem do ZUSu zaświadczenia o kontynuowaniu nauki w szkole policealnej. Moja renta została wstrzymana. 16 października dostarczyłam zaświadczenie, że jestem uczniem od 1 września, na wrzesień miałam jeszcze rentę bo dostarczyłam zaświadczenie, że będę słuchaczem ale później jeszcze miałam donieść zaświadczenie, że już jestem słuchaczem ale się spóźniłam z tym.
Na październik już nie dostałam renty ponieważ 16 października dostarczyłam dopiero zaświadczenie, 22 otrzymałam decyzje, o wznowieniu renty. W siedzibie ZUSu poinformowano mnie, że dostane wyrównanie renty pod koniec października lub do 5 listopada. Dziś jest 13 listopad a wyrównania nie dostałam. W jakim terminie powinnam takowe otrzymać? Czy mi się takie należy? Czy dostane te wyrównanie dopiero z rentą na listopad 20? Proszę o pomoc.
Na październik już nie dostałam renty ponieważ 16 października dostarczyłam dopiero zaświadczenie, 22 otrzymałam decyzje, o wznowieniu renty. W siedzibie ZUSu poinformowano mnie, że dostane wyrównanie renty pod koniec października lub do 5 listopada. Dziś jest 13 listopad a wyrównania nie dostałam. W jakim terminie powinnam takowe otrzymać? Czy mi się takie należy? Czy dostane te wyrównanie dopiero z rentą na listopad 20? Proszę o pomoc.