Wyrzucenie z uczelni/impreza

• Autor wątku Autor wątku pytajnik1212
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pytajnik1212

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam zwracam się do was ze wstydliwym pytaniem. cala historia zaczyna się od suto zakrapiane imprezy. Otóż trochę wypiłem i zostałem nagrany jak skacze na waleta do basenu. I moje pytanie jeśli film dotrze do rektora czy grążą mi jakieś konsekwencje. Cała sytuacja działa się poza granicami kraju w czasie wolnym jednak moi kochani koledzy nakrecją mnie i trochę się boję. Dla nich przekazanie tego możne być głupim żartem mi jednak zależny na tym aby nie mieć problemów na uczelni. Drugie pytanie czy ktoś bez mojej zgody może przekazać taki film?

Nie powinno być problemu.

Upublicznienie tego filmu przez kolegów bez Twojej zgody moze naruszać Twoje dobra osobiste co jest sankcjonowane karnie.

Chodziło mi głównie o brak problemów na uczelni , już w Internecie naczytalem się że studentka wyrzucona z uczelni bo tańczyła w klubie nocnym a ustosunkowanie było takie że naruszyła dobre imię uczelni , czyli jeśli wyslaliby taki film mogę założyć im nawet sprawę o utratę dóbr osobistych?

pytajnik1212 napisał:
Chodziło mi głównie o brak problemów na uczelni ...

Lepiej martw się, że możesz zostać gwiazdą youtube z takim filmikiem niż problemem z ewentualnym usunięciem z uczelni

pytajnik1212 napisał:
...czyli jeśli wyslaliby taki film mogę założyć im nawet sprawę o utratę dóbr osobistych?

o naruszenie dóbr osobistych - tak

Dziękuję za odpowiedź głównie chodziło mi o brak problemów na uczelni a najbardziej o to aby nie było możliwości wydalenia. Gdyż w statucie napisane jest dbanie o dobro uczelni , jednak zastanawiało mnie czy jest wgl możliwość wydalenia ale z tego co poczytałem to raczej stosuje się do podrabiania podpisu lub plagiatu. W regulaminach też nie ma opisanych wykroczeń za jakie można dostać odpowiednie kary.

Nie będzie problemów, pana prywatny czas i studenci nie takie sytuacje stwarzają są o wiele gorsze i bez konsekwencji, więc proszę się nie martwić

Powrót