Wysłanie paczki za prośbą kolegi (Allegro)

• Autor wątku Autor wątku woli16
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

woli16

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Mam następujący problem.
Mój kolega sprzedał jakies monety aukcja: http://www.allegro.pl/item215926316_kom … nimum.html
Sprawa ma się tak, ze kolega wyjechał do włoch na 2 tyg, przekazał mi ta paczke, zebym mu wysłął bo już nie zdązy, więc się zgodziłem. Podczas wysyłania paczki jako nadawca podałem Swoje Imie i Nazwisko pełne dane osobowe. PO jakiś 3 dniach dzwoni do mnie Pan z pretensjami ze brakuje mu jakis monet, jesli nie zwroce mu kosztów da sprawe do sądu, oczywiście mnie, bo ja nadawałem paczkę. Natomiast wpłata została zaksięgowana na jego konto z jego danymi. W takim razie jak mnie poda na policję czy mogas mi cos zrobic. Jak idzie sprawa do policji, to policja prosi o dowod przelania pieniedzy ? ITD
Licze na szybka odp

skoro będzie sprawa na policji to w trakcie przesluchania bedzie mógl pan zeznać co i jak było....

Jeszcze jedno pytanie. Pan który będzie zgłaszal sprawe na policje, jakie papieru musi złożyć? Wydaje mi sie ze będzie człowiek ten ścigany gdzie została przelana kwota? czy tak nie jest ?

Z pewnością Twój kolega również zostanie wezwany w celu złożenia wyjaśnień, a kto będzie ścigany i czy w ogóle, to się okaże po ustaleniach,

O.K Dzieki, zobaczymy jak sprawa dalej sie potoczy, jak coś będe pisał co i jak. Na razie dzieki za pomoc

Powrót