wysokosc alimentow

• Autor wątku Autor wątku sisi28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sisi28

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam,
mam powazny problem poniewaz ojciec mojego 16 miesiecznego synka teraz chce go uznac ale chce bez sadu dogadac sie co do wysokosci alimentow i wizyt. ja jestem bezrobotna i pomagaja mi rodzice u ktorych mieszkm z synkiem. dostaje jedynie z pomocy spolecznej dodatek dla samotnej matki 170zl + zasilek rodzinny ok. 50zl. JAk narazie nie ma kto z malym zostawac i opiekowac sie wiec ja nie pracuje ale jak skonczy dwa lata chce go zapisac do przedszkola a sama isc do pracy. ale wracajac do ojca mojego dziecka on chce widywac syna raz w tygodniu + 2 weekendy i placic 300zl!!! uwazam ze to przesada bo majac z MOPSu te niespelna 250zl nie jestem w stanie sobie poradzic i to rodzice mi w wiekszej mierze pomagaja. Ile powinien mi placic? ja wyliczylam ze podstawowe artykuly czyli jedzenie kosmetyli witaminy pampersy to ok. 550zl a do tego jakies ubranie czy buty nie mowiac o szczepienach... probowalam mu mowic ze to za malo ale on mimo ze zarabia duzo ponad 3 tys nie chce sie na to zgodzic. co mam robic? isc do sadu? jestem strasznie zagubiona w tym wszystkim bo chcialam tego uniknac i dogadac sie :(

Jezeli uzna dziecko,to z pewnoscia straci Pani 170 zl ,dodatek dla samotnej matki.Trudno powiedziec ,jaka bedzie wysokosc alimentow.Warto obliczyc koszta utrzymania dziecka.Gdyby bylo w zlobku,rowniez koszta zlobka.Przy zarobkach ojca (powyzej 3000 zl) alimenty moga byc znacznie wyzsze niz 300 zl,ale przede wszystkim beda brane pod uwage uzasadnione potrzeby dziecka i Pani wklad w jego wychowanie.

Powrót