wysokość długu a egzekucja nieruchomości

• Autor wątku Autor wątku Gajusmax
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
G

Gajusmax

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
komornik zajął kwoty znajdujące się w banku- około 6 tys., udało mu się ściągnąć wszstko bo nic nie wiedziałem o sprawie która jest następująca:
postanowienie sądu na zabezpieczenie alimetacyjne, cofnięte wstecz o 6 miesięcy i trwające do czasu prawomocnego wyroku (sprawa o alimenty dopiero się rozpocznie- pierwsza rozprawa na wrzesień) 2016,
żadnych pism, z sądu nie otrzymywałem- strzał od razu przyszedł od komornika
teraz przechodzę do meritum:
na kolejne zasądzone raty nie ma kasy bo jestem bez roboty , wszystko co w domu mogę przypisać żonie (to nie ta od alimentów) ,
ale
mam nieruchomości: działka i dom
pytanie jest co z nimi- kiedy komornik może do nich się dobrać,
czyli powiedzmy nieruchomość 100 tys zł a zadłużenie 5, albo 20 tys
czy są jakieś normy etc?

poczytaj sam uważnie: żeby artykuł miał zastosowanie musi dojśc do zajęcia przez komornika
Boże strzeż przed takimi "doradcami"!

Kto tobie takich bzdur naopowiadał ?

@gajusmax przeczytaj ten artykuł jeszcze raz, jeszcze raz i jeszcze raz. I nie interpretuj.

po pierwsze miałbym prośbę- nie piszcie na inne tematy niż w pytaniu zawartym w poście- strata mojego i waszego czasu
po drugie- jak w poprzedniej odpowiedzi, tylko naprawdę trzeba rozumieć co się pisze
pytnie było o coś zupełnie innego a tu jacyś usłużni piszą o bzdetach które nijak do sprawy się mają
czytanie po 3 razy treści artykułu nie ma sensu jeśli nie wnosi on nic do sprawy

Gajusmax napisał:
mam nieruchomości: działka i dom
pytanie jest co z nimi- kiedy komornik może do nich się dobrać,
czyli powiedzmy nieruchomość 100 tys zł a zadłużenie 5, albo 20 tys
czy są jakieś normy etc?

Kiedy może się dobrać to raczej nikt ci nie odpowie.
Zlicytować nieruchomość oczywiście może , np. sprzeda za 70tyś. zapłaci wierzycielowi co mu się należy , pobierze swoje koszta , a resztę wypłaci tobie.

Gajusmax napisał:
nie piszcie na inne tematy niż w pytaniu zawartym w poście
Człowieku, piszesz, że zamierzasz popełnić przestępstwo i oszukać wierzyciela. To jest absolutnie wbrew regulaminowi tutejszego forum. Powinieneś się grzecznie pożegnać.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót