Wystawienie opinii na Google

• Autor wątku Autor wątku denios
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

denios

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

Jakiś czas temu miałem mocny spór z wykładowczynią na prywatnej uczelni, która potraktowała mnie bardzo nierówno - zgłosiłem zastrzeżenie do oceny pracy, chciałem o tym porozmawiać, a skończyło się odebraniem równego zaliczenia (razem z innymi studentami), wyrzuceniem na egzamin, zamknięciem furtki na rozmowy, odebraniem punktów i manipulowanie informacjami. Sprawa poszła do rzecznika dyscyplinarnego (z rąk władz uczelni), ale zostało to umorzone, bo nie można jednoznacznie stwierdzić winy. Dodatkowo w trakcie trwania postępowania kancelaria wykładowczyni groziła mi sprawą cywilną, jeżeli nie przeproszę i wycofam zeznań (ochrona dóbr osobistych bla bla). O tym jak traktowała studentów według własnego widzimisię nawet nie wspominam...

W każdym razie - studia ukończyłem i chciałbym na stronie uczelni wystawić opinię Google w której podsumowuje uczelnie + wspominam o tej sytuacji ku przestrodze innych. Opinia zawierałaby imię oraz nazwisko wykładowczyni + opis sytuacji, że sytuacja skończyła się odebraniem punktów, odebraniem możliwosci zaliczenia przedmiotu itd - oczywiście bez obelżywych słów, oceniania profesor jaka to ona zła itd.

No i teraz do sedna - zastanawiam się jak wygląda kwestia prawna z tytułu zniewagi przez podanie danych personalnych? Czy będzie można opinię do tego podciągnąć i oczekiwać na wezwanie do sądu? Dodam, że na wszystko mam potwierdzenie, więc to nie jest sytuacja wyssana z palca. Sama nauczycielka sprytna, biegała po kancelariach byle się tylko wybronić. Zdaje sobie sprawę, że to robienie sobie pod górkę, ale cóż :)

Zdaje sobie sprawę, że to robienie sobie pod górkę, ale cóż
Jak godzisz się na to, by mieć problemy z zakresu odpowiedzialności cywilnej czy karnej, to po co pytasz.

wiegol napisał:
Jak godzisz się na to, by mieć problemy z zakresu odpowiedzialności cywilnej czy karnej, to po co pytasz.

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. To co zrobiła profesor było absolutnie niedopuszczalne i chciałbym pozostawić jakaś informację dla innych studentów. Nie tyle godzę się na problemy, co mam świadomość, że BYĆ MOŻE takie mogą wystąpić - dlatego chciałbym wiedzieć jak to wygląda z zakresu prawnego.

Powrót