Wysyłanie zapytania o możliwość dodania informacji o firmie na swojej stronie a SPAM

• Autor wątku Autor wątku sk8boy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sk8boy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Dzień dobry,

Chciałbym zapytać czy prowadząc stronę www np. katalog salonów fryzjerskich, mogę wysłać email (do tych firm) z pytaniem o możliwość umieszczenia informacji o tej firmie w swoim katalogu - oczywiście za darmo.
Czy takie zapytanie podchodzi pod SPAM?

Pozdrawiam,
Marcin

mgsmpl napisał:
Pod spam tak. Poczytaj: definicja SPAMu.

A jeżeli na stronie www takiego salonu fryzjerskiego jest informacja że poszukują pracownika, to czy taki email z pytaniem o możliwość umieszczenia takiego ogłoszenia o pracę na swojej stronie www czyniłby nadal taką wiadomość jako SPAM?

Tak, też bedzie to SPAM.

Mam pytanie. Po co chcesz spamować i narażać się na odpowiedzialność, skoro możesz zrobić tak jak wszystkie firmy krzaki robiące katalogi firm, po prostu zaciągnąć sobie te dane z CEiDG i KRS. Dane są jawne i ogólnie dostępne.

Źle zadałem pytanie, gdyż moja strona nie do końca będzie katalogiem w którym będą podstawowe informacje. Strona będzie umożliwiała filtrowanie wyników po wielu różnych informacjach a informacje które chce umieścić będą odnosić się tylko do ogłoszeń które sama firma poszukuje ogłaszając to na swojej stronie. Więc korzyść będzie obopólna. Nie będę wysyłał wiadomości do firm jeżeli nie znajdę informacji że czegoś/kogoś poszukują.

Powrót