Wysyłka paczki za pobraniem, bez pobrania.

• Autor wątku Autor wątku Lukas_N
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lukas_N

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, ostatnio sprzedałem sprzęt na stronie internetowej Allegro.pl, kupujący zakupił, wybrał sposób przesyłki za pobraniem. W tym samym dniu dostałem e-mail z prośbą o wysyłce z czwartku na piątek. Zrobiłem tak jak kupujący prosił, wszystko pięknie tylko że nie wpisałem kwoty za pobranie paczki, i tutaj zaczyna się przygoda. Nie byłem tego świadomy dopiero jak przyszło rozliczenie z firmy kurierskiej zauważyłem że nie ma opłaty za nią, spojrzałem w nadania i rzeczywiście musiałem zapomnieć wpisać kwoty. Napisał szybko do kupującego e-mail (numer tel chyba miał niezarejestrowany, nie dało się dodzwonić), zero odpowiedzi. Wklepuję nr paczki w system (pocztex) patrzę odebrana. Piszę kolejne e-maile bez odpowiedzi. Napisałem do niego na FB (prowadzi chyba z 2 strony o sobie ' gitarzysta ' i ' mistrz sieci komputerowej ' oraz dodatkowo ma własną stronę internetową o sobie. Napisałem Witam, odpisał mi ' hej, co tam ? ', odpisałem na temat płyty, że przepraszam za pomyłkę i czy można prosić o wpłatę na moje konto bankowe. Odczekałem parę minut i próbując coś napisać dostałem komunikat że zostałem zablokowany. Pisałem w tej sprawie do allegro, wysłali mu powiadomienie o wpłacie, natomiast kupujący odpisał że przesyłka była pusta, co jest absurdalne bo jaką zabawę bym miał tracąc kasę za przesyłkę lub wysyłać za pobraniem pustą przesyłkę i to dodatkowo przez allegro. Proszę o odpowiedzi co mam w tym momencie zrobić.

Pozdrawiam, Łukasz.

Wezwanie napisać tradycyjnie w liście ?

Muszę to przez jakiś organ czy wystarczy jeżeli sam wyślę pocztą ?

Okej, dziękuje za pomoc.

Powrót