Wysyłka przedmiotu z Allegro wydłużona o "około X" dni

• Autor wątku Autor wątku Legendarny
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Legendarny

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
Kupiłem jakiś czas temu telefon od osoby fizycznej na allegro. W opisie aukcji sprzedający zaznaczył, że wysyłka towaru jest wydłużona o około 50 dni roboczych. Na dzień dzisiejszy minęło 60 dni roboczych, ale po kontakcie ze sprzedającym otrzymałem informację, iż nie wie on kiedy będzie miał telefon i że jak się nie zgadzałem z warunkami aukcji to mogłem nie kupować. Oferuje on zwrot środków, jednak mi zależy na przedmiocie aukcji i w związku z tym mam pytanie czy i w jaki sposób mogę się teraz ubiegać o wydanie towaru.
Pozdrawiam

Pewnie płynie w kontenerze z Chin albo z innego Tajwanu.
Trzeba uzbroić się cierpliwość. Chociaż jako polecony (rejestrowana) była wysłana?
Jeżeli sprzedawca był tylko pośrednikiem to może jedynie zamówić kolejną sztukę, co pewnie znowu trochę potrwa....
Raz przesyłka z Chin przychodzi w tydzień raz w 2 miesiące, nie odkryłem reguły na to.

Zapewne gdzieś tam sobie płynie, wcale inaczej się nie spodziewałem. Telefon ma być wysłany listem poleconym z Polski, więc nie został jeszcze wysłany. Sprzedawca w aukcji nie zaznaczył że jest pośrednikiem a jako lokalizacja wpisał miasto Tarnów. Wiem jak odbywa się sprzedaż produktów sprowadzanych z zagranicy, ale w aukcji nie było o tym mowy i na dobrą sprawę mnie to nie interesuje. Chciałem się jedynie dowiedzieć czy jeśli sprzedawca wpisał w opisie aukcji, że wysyłka nastąpi w około 50 dni roboczych to czy jest jakiś termin po którym mogę się prawnie ubiegać o wydanie towaru

Powrót